11 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:55

Västtrafik inför nya linjer

Västtrafik ändrar i stadstrafiken i Skövde från 14 december. Bland annat görs nuvarande linje 1 om.

Den ersätts med tre nya linjer och satsningen ska enligt Västtrafik ge kunderna fler och bättre resmöjligheter.

– Nu får våra kunder fler och bättre resmöjligheter. Satsningen på utökad stadstrafik i Skövde innebär också att vi kan minska den trängsel ombord som vi haft på vissa linjer, säger Camilla Holtet, trafikutvecklingschef på Västtrafik i ett pressmeddelande.

För boende i Hentorp betyder förändringen att de nu får kvartstrafik till centrum med den nya linje 7, som går mellan Hentorp (hållplats Vråkvägen) till Resecentrum via Hallenbergsrondellen och Stadshuset.

För Skultorpsborna är det fortfarande linje 1 som gäller, men med förändringen att den inte längre går via Hentorp dagtid. Justeringen innebär en snabbare resa in till centrum och bättre plats ombord.

Linjen förlängs också i Skultorp och går till hållplats Vagnsbodsvägen. Linje 1 och 7 körs på vardagar fram till klockan 18. På kvällar och helger går istället linje 10 som kör samma väg som gamla linje 1, det vill sägatill/från Skultorp via Hentorp.

Den ersätts med tre nya linjer och satsningen ska enligt Västtrafik ge kunderna fler och bättre resmöjligheter.

– Nu får våra kunder fler och bättre resmöjligheter. Satsningen på utökad stadstrafik i Skövde innebär också att vi kan minska den trängsel ombord som vi haft på vissa linjer, säger Camilla Holtet, trafikutvecklingschef på Västtrafik i ett pressmeddelande.

För boende i Hentorp betyder förändringen att de nu får kvartstrafik till centrum med den nya linje 7, som går mellan Hentorp (hållplats Vråkvägen) till Resecentrum via Hallenbergsrondellen och Stadshuset.

För Skultorpsborna är det fortfarande linje 1 som gäller, men med förändringen att den inte längre går via Hentorp dagtid. Justeringen innebär en snabbare resa in till centrum och bättre plats ombord.

Linjen förlängs också i Skultorp och går till hållplats Vagnsbodsvägen. Linje 1 och 7 körs på vardagar fram till klockan 18. På kvällar och helger går istället linje 10 som kör samma väg som gamla linje 1, det vill sägatill/från Skultorp via Hentorp.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.