12 dec 2014 18:15

23 jan 2015 15:55

Muskler att hyra i Musikhjälpens namn

Behöver ni komma i form, muskelhjälp till flytten eller mansstark körsång till födelsedagsfesten? Då ska ni gå in på Tradera och lägga bud på auktionerna som Wilska kompani anordnar till förmån för Musikhjälpen.

De har tidigare varit i Afghanistan. Nu strider de i stället mot HIV i Musikhjälpens namn.

– Viljan att hjälpa till finns där hela tiden, säger kapten Patrik Nyberg som är kompanichef för Wilska kompani på Skaraborgs regemente i Skövde.

Buda på

Liksom förra året har de samlat in tusentals kronor till Musikhjälpen på sin julfest. Men i år ville man förbättra sig ytterligare och de har därför lagt upp tre auktioner på Tradera.se. Se en av dem här!

De erbjuder militär fysträning för till exempel ditt arbetslag, ett hundra man stark framförande av Tommy Körbergs Stad i ljus samt en 20 man stark trupp till den som till exempel behöver få en skrothög flyttad eller en lada tömd. Auktionerna går ut på söndag.

– Vi blir missnöjda om muskelkraften och fysträningen inte når 5 000 kronor vardera, säger Patrik Nyberg. Kören är mer på skoj. Vi är ingen manskör, vi är utbildade pansarskyttar så man får vad man betalar för, haha.

På fritiden

Militärerna gör nämnda missioner på sin fritid, så de rullar inte in på din gård med sina pansarvagnar. Men väl med stora hjärtan och en lust att hjälpa till. Initiativen kommer underifrån och är inget som någon överordnad bestämt.

– Vi stöttar ofta samhället på distans, säger Nyberg. Det här är ett annat sätt att göra det.

De har tidigare varit i Afghanistan. Nu strider de i stället mot HIV i Musikhjälpens namn.

– Viljan att hjälpa till finns där hela tiden, säger kapten Patrik Nyberg som är kompanichef för Wilska kompani på Skaraborgs regemente i Skövde.

Buda på

Liksom förra året har de samlat in tusentals kronor till Musikhjälpen på sin julfest. Men i år ville man förbättra sig ytterligare och de har därför lagt upp tre auktioner på Tradera.se. Se en av dem här!

De erbjuder militär fysträning för till exempel ditt arbetslag, ett hundra man stark framförande av Tommy Körbergs Stad i ljus samt en 20 man stark trupp till den som till exempel behöver få en skrothög flyttad eller en lada tömd. Auktionerna går ut på söndag.

– Vi blir missnöjda om muskelkraften och fysträningen inte når 5 000 kronor vardera, säger Patrik Nyberg. Kören är mer på skoj. Vi är ingen manskör, vi är utbildade pansarskyttar så man får vad man betalar för, haha.

På fritiden

Militärerna gör nämnda missioner på sin fritid, så de rullar inte in på din gård med sina pansarvagnar. Men väl med stora hjärtan och en lust att hjälpa till. Initiativen kommer underifrån och är inget som någon överordnad bestämt.

– Vi stöttar ofta samhället på distans, säger Nyberg. Det här är ett annat sätt att göra det.

Musikhjälpen

En decembervecka varje år sänder tre kändisar tv och radio dygnet runt från en glasbur. Till söndag klockan 22 sitter rapparen Petter, Linnea Henriksson och Kodjo Akolor instängda i centrala Uppsala för att samla in pengar.

Årets tema är kampen mot HIV.

Följ Musikhjälpen live på P3 och SVT Flow.