12 dec 2014 18:00

23 jan 2015 15:55

Stämningsfullt luciafirande med musikgymnasiet

Ett 80-tal elever från musikgymnasiet skapade på fredagsmorgonen luciastämning i S:ta Helena kyrka

Lördagsmorgon med kaffe, pepparkakor, lussebullar och luciakonsert på tv. Lika stämningsfullt var det i Skövdes stora kyrka redan på fredagsmorgonen. Då bjöd ett 80-tal elever från musikgymnasiets alla tre årskurser på ljuvlig luciasång och levande ljus. Två gånger om till och med. 800 gymnasieelever såg de båda konserterna.

– Det är en mycket bra upplaga, tycker vi. De sjunger väldig, väldigt fint, berömmer Inger Olsson Moberg som tillammans med Karin Engvall dirigerade eleverna genom låtlistan.

På måndag finns en ny chans att lyssna på musikgymnasiets elever. Då anordnar de en utökad konsert där de traditionella luciasångerna blandas upp med annan julmusik. Dessutom ger de på torsdag ännu en julkonsert, då i Varnhems klosterkyrka.

Lördagsmorgon med kaffe, pepparkakor, lussebullar och luciakonsert på tv. Lika stämningsfullt var det i Skövdes stora kyrka redan på fredagsmorgonen. Då bjöd ett 80-tal elever från musikgymnasiets alla tre årskurser på ljuvlig luciasång och levande ljus. Två gånger om till och med. 800 gymnasieelever såg de båda konserterna.

– Det är en mycket bra upplaga, tycker vi. De sjunger väldig, väldigt fint, berömmer Inger Olsson Moberg som tillammans med Karin Engvall dirigerade eleverna genom låtlistan.

På måndag finns en ny chans att lyssna på musikgymnasiets elever. Då anordnar de en utökad konsert där de traditionella luciasångerna blandas upp med annan julmusik. Dessutom ger de på torsdag ännu en julkonsert, då i Varnhems klosterkyrka.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.