15 dec 2014 09:00

23 jan 2015 15:55

Ida Johansson: 156 cm med vidöppna sinnen

En krönika ska skrivas, av mig Ida Johansson som inte alls hade i tanken att sitta och skriva krönikor och artiklar för en tidning när hon var liten.

En tjej som inte alls ville gå en högskoleförberedande utbildning på gymnasiet, som inte alls ville läsa mer matematik och som inte planerade alls att bli 1,56 centimeter lång. Men i dag står jag här och har gjort alla dessa saker och så mycket mer saker än vad jag tänkte göra när jag var yngre.

Trots att jag var bestämd med hur mitt kommande liv skulle se ut så blev det inte alls så och jag är så otroligt nöjd med det jag åstadkommit och vad som komma skall. Det jag vill säga är att visst man kan ha en vision och en dröm men låt dig inte utesluta andra chanser på grund av det. Utan se från andra perspektiv, gå runt kullen och kolla vad som finns på andra sidan för det finns så otroligt mycket olika möjligheter överallt.

Håll dina sinnen vidöppna för man vet aldrig vad man kan hitta. Min klass hade till exempel möjligheten att lyssna på en föreläsning om skogsindustrin på skolan för någon vecka sen, skog tänker du? Det handlar väl om att hugga ner träd och sköta skog, det trodde jag också men det fanns så otroligt mycket mer jobb och uppgifter inom den branschen som ingenjör, tekniker, forskare, IT-ansvarig och säljare som oftast åker från det ena landet till det andra för att träffa kunder. Detta var faktiskt den andra största branschen att jobba inom, vilket jag var helt ovetande om.

Jag vet att jag inte är ensam om att planera framtiden och vara bestämd över vad man ska syssla med och leva. Men om jag kunde bli övertygad att läsa en av de tuffaste gymnasielinjerna istället för att gå en yrkesförberedande utbildning lovar jag att fler kan se runt sina upplagda planer och idéer. Om chansen kommer ta den, för den kanske aldrig kommer igen! Ibland måste man faktiskt offra vissa saker för att få just de där små chanserna.

Jag är i dag bestämd om att bo kvar i min hemstad jag har till och med sett ut mitt drömhus, bestämt vilken ras min första hund ska vara. Detta är drömmar och idéer som följt med mig sen barn men jag går fortfarande med sinnena vidöppna då det hittills gynnat mig gott. Jag heter Ida Johansson, är krönikör på SLA och är 156 centimeter lång med sinnena vid öppna.

En krönika ska skrivas, av mig Ida Johansson som inte alls hade i tanken att sitta och skriva krönikor och artiklar för en tidning när hon var liten.

En tjej som inte alls ville gå en högskoleförberedande utbildning på gymnasiet, som inte alls ville läsa mer matematik och som inte planerade alls att bli 1,56 centimeter lång. Men i dag står jag här och har gjort alla dessa saker och så mycket mer saker än vad jag tänkte göra när jag var yngre.

Trots att jag var bestämd med hur mitt kommande liv skulle se ut så blev det inte alls så och jag är så otroligt nöjd med det jag åstadkommit och vad som komma skall. Det jag vill säga är att visst man kan ha en vision och en dröm men låt dig inte utesluta andra chanser på grund av det. Utan se från andra perspektiv, gå runt kullen och kolla vad som finns på andra sidan för det finns så otroligt mycket olika möjligheter överallt.

Håll dina sinnen vidöppna för man vet aldrig vad man kan hitta. Min klass hade till exempel möjligheten att lyssna på en föreläsning om skogsindustrin på skolan för någon vecka sen, skog tänker du? Det handlar väl om att hugga ner träd och sköta skog, det trodde jag också men det fanns så otroligt mycket mer jobb och uppgifter inom den branschen som ingenjör, tekniker, forskare, IT-ansvarig och säljare som oftast åker från det ena landet till det andra för att träffa kunder. Detta var faktiskt den andra största branschen att jobba inom, vilket jag var helt ovetande om.

Jag vet att jag inte är ensam om att planera framtiden och vara bestämd över vad man ska syssla med och leva. Men om jag kunde bli övertygad att läsa en av de tuffaste gymnasielinjerna istället för att gå en yrkesförberedande utbildning lovar jag att fler kan se runt sina upplagda planer och idéer. Om chansen kommer ta den, för den kanske aldrig kommer igen! Ibland måste man faktiskt offra vissa saker för att få just de där små chanserna.

Jag är i dag bestämd om att bo kvar i min hemstad jag har till och med sett ut mitt drömhus, bestämt vilken ras min första hund ska vara. Detta är drömmar och idéer som följt med mig sen barn men jag går fortfarande med sinnena vidöppna då det hittills gynnat mig gott. Jag heter Ida Johansson, är krönikör på SLA och är 156 centimeter lång med sinnena vid öppna.