15 dec 2014 11:35

23 jan 2015 15:17

Långa fängelsestraff för brutalt rån

De män som brutalt rånade en Skövdekvinna, då de bland annat band henne och tejpade för hennes mun och näsa, dömdes på måndagen till långa fängelsestraff. Två av dem döms till 4 respektive 4,5 år för grovt rån, en tredje man döms till fängelse i 2 år.

Skövdekvinnan hade i augusti annonserat en märkesklocka på Blocket. Men de två män som kom till hennes hem i Södra Ryd i Skövde för att titta på klockan, var knappast intresserade av att köpa den – men de ville ha den.

Enligt kvinnan tog en av männen struptag på henne, därefter tejpade de henne i ansiktet med silvertejp – även munnen, näsan och halsen tejpades för. Sedan släpade de den chockade kvinnan in i vardagsrummet. Där ska de ha tejpat ihop hennes ben och även handlederna. Kvinnan berättade under rättegången för ett par veckor sedan att hon trodde att de skulle ta livet av henne.

Männen slet av kvinnan den klocka hon hade på sig, även den en märkesklocka, och tog även klockan som var till salu. Dessutom sökte de igenom hennes bostad och fann en låda med smycken och en bärbar dator – allt till ett sammanlagt värde av 200 000 kronor.

När rånarna lämnat bostaden släpade kvinnan sig till ett angränsande rum där hon lyckades ringa till en anhörig. Denna hörde inte kvinnan säga något, det hördes bara ljud – kvinnan hade fortfarande kvar tejpen över munnen.

Att det brutala rånet fick en lösning beror på att polisen lade ner ett omfattande arbete på att analysera telefontrafik. På brottsplatsen säkrades också dna-spår från männen.

På måndagen kom Skaraborgs tingsrätts dom – de två männen som utförde själva rånet döms till 4 respektive 4,5 års fängelse. Den tredje mannen som var med och planerade rånet och som körde de andra två till och från Skövde döms till fängelse i två år för rån.

Skövdekvinnan hade i augusti annonserat en märkesklocka på Blocket. Men de två män som kom till hennes hem i Södra Ryd i Skövde för att titta på klockan, var knappast intresserade av att köpa den – men de ville ha den.

Enligt kvinnan tog en av männen struptag på henne, därefter tejpade de henne i ansiktet med silvertejp – även munnen, näsan och halsen tejpades för. Sedan släpade de den chockade kvinnan in i vardagsrummet. Där ska de ha tejpat ihop hennes ben och även handlederna. Kvinnan berättade under rättegången för ett par veckor sedan att hon trodde att de skulle ta livet av henne.

Männen slet av kvinnan den klocka hon hade på sig, även den en märkesklocka, och tog även klockan som var till salu. Dessutom sökte de igenom hennes bostad och fann en låda med smycken och en bärbar dator – allt till ett sammanlagt värde av 200 000 kronor.

När rånarna lämnat bostaden släpade kvinnan sig till ett angränsande rum där hon lyckades ringa till en anhörig. Denna hörde inte kvinnan säga något, det hördes bara ljud – kvinnan hade fortfarande kvar tejpen över munnen.

Att det brutala rånet fick en lösning beror på att polisen lade ner ett omfattande arbete på att analysera telefontrafik. På brottsplatsen säkrades också dna-spår från männen.

På måndagen kom Skaraborgs tingsrätts dom – de två männen som utförde själva rånet döms till 4 respektive 4,5 års fängelse. Den tredje mannen som var med och planerade rånet och som körde de andra två till och från Skövde döms till fängelse i två år för rån.