15 dec 2014 21:26

23 jan 2015 15:55

Tradition med musikgymnasiet

Musikgymnasiets elever och lärare bjöd in till sin traditionella julkonsert i S:ta Helena kyrka under måndagskvällen. Konsert i juletid var titeln, programmet blandat och applåderna varma.

Det var många som begett sig till S:ta Helena kyrka under måndagskvällen för att lyssna till musikgymnasiets elever och lärare när de bjöd på julkonsert. Förra året renoverades kyrkan och då var konserten i Pingstkyrkan, därför fick publiken lite kort information om vad som gjorts i kyrkan. Sedan var det dags för första programpunkten; en luciatablå.

Blandat program

Programmet som följde var, som programledaren Leif Jonsson uttryckte det, lite blandat. Dagen är kommen framfördes av/med brassensemble, orgel och slagverk. En vokalensemble sjöng When you wish upon a star och en annan vokalensemble bjöd på The infant King. En världsmusikensemble framförde Stjärnorna och en kör från ES1m sjöng Vinterpsalm. Publiken fick också lyssna till klassisk ensemble, en gospelkör, en trombontrio och fler körer med elever från de olika klasserna.

80-tal elever

Ett 80-tal elever var med i konserten. Julkonsert i S:ta Helena kyrka är en tradition som sträcker sig tillbaka till 1988. Nu för tiden ger musikgymnasiet två julkonserter, den andra är i Varnhems klosterkyrka nu på torsdag.

– Då blir det repris på alltihopa. Vi har haft båda två ganska många år nu, säger Leif Jonsson.

Fri entré

Det är ingen entré till konserterna. Den som vill får lämna ett bidrag till konsertverksamheten vid utgången.

– Vi vill att det ska vara fritt, det är många anhöriga givetvis som kommer också.

Så de som vill vara säkra på att komma in – och få bra plats – kommer i god tid innan konserten börjar.

– I Varnhem sitter de första med termos och mackor faktiskt, säger Leif Jonsson.

Det var många som begett sig till S:ta Helena kyrka under måndagskvällen för att lyssna till musikgymnasiets elever och lärare när de bjöd på julkonsert. Förra året renoverades kyrkan och då var konserten i Pingstkyrkan, därför fick publiken lite kort information om vad som gjorts i kyrkan. Sedan var det dags för första programpunkten; en luciatablå.

Blandat program

Programmet som följde var, som programledaren Leif Jonsson uttryckte det, lite blandat. Dagen är kommen framfördes av/med brassensemble, orgel och slagverk. En vokalensemble sjöng When you wish upon a star och en annan vokalensemble bjöd på The infant King. En världsmusikensemble framförde Stjärnorna och en kör från ES1m sjöng Vinterpsalm. Publiken fick också lyssna till klassisk ensemble, en gospelkör, en trombontrio och fler körer med elever från de olika klasserna.

80-tal elever

Ett 80-tal elever var med i konserten. Julkonsert i S:ta Helena kyrka är en tradition som sträcker sig tillbaka till 1988. Nu för tiden ger musikgymnasiet två julkonserter, den andra är i Varnhems klosterkyrka nu på torsdag.

– Då blir det repris på alltihopa. Vi har haft båda två ganska många år nu, säger Leif Jonsson.

Fri entré

Det är ingen entré till konserterna. Den som vill får lämna ett bidrag till konsertverksamheten vid utgången.

– Vi vill att det ska vara fritt, det är många anhöriga givetvis som kommer också.

Så de som vill vara säkra på att komma in – och få bra plats – kommer i god tid innan konserten börjar.

– I Varnhem sitter de första med termos och mackor faktiskt, säger Leif Jonsson.