16 dec 2014 05:00

23 jan 2015 15:17

Skövdeforskare får anslag från Barncancerfonden

Forskaren Katarina Ejeskär vid Högskolan i Skövde får anslag från Barncancerfonden. Totalt får 82 forskare del av fondens anslag till forskning om barncancer.

Barncancerfonden anslår 73 miljoner kronor till forskning. Katarina Ejeskär, som i två år får 400 000 kronor i anslag, vill i sitt forskningsprojekt ta reda på mer om vad det är som gör vissa former av neuroblastom, en tumörform som uppkommer i nervsystemet, så aggressiva.

– Det är känt sedan en tid att de tumörer som har förlorat en del av kromosom 11 är väldigt aggressiva och svåra att behandla. Nu vill vi gå vidare för att öka kunskapen om hur neuroblastom utvecklas, säger hon.

Barncancerfonden anslår 73 miljoner kronor till forskning. Katarina Ejeskär, som i två år får 400 000 kronor i anslag, vill i sitt forskningsprojekt ta reda på mer om vad det är som gör vissa former av neuroblastom, en tumörform som uppkommer i nervsystemet, så aggressiva.

– Det är känt sedan en tid att de tumörer som har förlorat en del av kromosom 11 är väldigt aggressiva och svåra att behandla. Nu vill vi gå vidare för att öka kunskapen om hur neuroblastom utvecklas, säger hon.