17 dec 2014 15:54

23 jan 2015 15:17

Fackförbund utmanar om välgörenhet

Kommunals styrelse i Skövde har samlat in pengar till välgörenhet i stället för att köpa julklappar.
Nu uppmanar de andra fackförbundet att göra likadant.

Det började med att personalen på Tomtegården i stället för julklappar till varandra skänker pengar till Sällskapet Jultomtarna. När fackförbundet Kommunals styrelse besökte gården för ett tag sedan utmanades de att göra likadant.

– Då backade vi inte, säger styrelseledamoten Per-Anders Larsson och berättar att man lyckades samla in en bit över 1 000 kronor.

– Vi är nöjda. Det har varit väldigt bra uppslutning och vi känner att det verkligen går till något bra.

Hoppas på fler

Nu uppmanar Kommunal andra fackförbund att göra likadant.

– Vi hoppas att fler ska hänga på. Det är lite kort om tid till jul men förhoppningsvis hinner de. Annars finns det ju mycket annat man kan skänka till under året och de får ju chansen igen nästa jul, säger Per-Anders Larsson.

Det började med att personalen på Tomtegården i stället för julklappar till varandra skänker pengar till Sällskapet Jultomtarna. När fackförbundet Kommunals styrelse besökte gården för ett tag sedan utmanades de att göra likadant.

– Då backade vi inte, säger styrelseledamoten Per-Anders Larsson och berättar att man lyckades samla in en bit över 1 000 kronor.

– Vi är nöjda. Det har varit väldigt bra uppslutning och vi känner att det verkligen går till något bra.

Hoppas på fler

Nu uppmanar Kommunal andra fackförbund att göra likadant.

– Vi hoppas att fler ska hänga på. Det är lite kort om tid till jul men förhoppningsvis hinner de. Annars finns det ju mycket annat man kan skänka till under året och de får ju chansen igen nästa jul, säger Per-Anders Larsson.