17 dec 2014 19:11

23 jan 2015 15:55

Morgondagens medarbetare ställde ut

Morgondagens medarbetare. Så hette mässan som 70 elever i nian hade under onsdagen.
– Det är kul att presentera något man är intresserad av, säger Shaunie Bidersten och Jasmina Husakovic som gjort sitt arbete om en piercingstudio.

Eleverna i årskurs nio med språkinriktning på Helenaskolan har under hösten arbetat med ett projekt i vilket de haft kontakt med företag och verksamheter. Under onsdagen hade eleverna sin slutpresentation med mässan Morgondagens medarbetare på Gothia Science Park.

– Tanken är att de ska få en inblick i något som de förut inte har stött på eller se om något som de är riktigt intresserade av är något att satsa på, berättar läraren Anna Liljegren som drivit projektet ihop med kollegan Kristina Anderson.

Elevernas uppgift har varit att presentera företaget/verksamheten i en folder.

– Men också vad som krävs för att bli en framtida medarbetare, dels utbildningsmässigt och dels vad de söker för kompetens. Vi försöker få eleverna att göra väl underbyggda val inför framtiden.

Lite med tanke på gymnasievalet också?

– Ja visst, nu ska de välja första februari. Så det här är tänkt att styra dem i rätt riktning.

Enligt Anna Liljegren har det varit lite svårt att samarbetspartners till eleverna.

– Vi samarbetar med Näringslivsforum och Gothia Science Park. Vi har också hjälp av Mikael Lönn (samordnare för skola-arbetsliv i Skövde kommun). En del föräldrar har ställt upp och eleverna har också gått ut på stan och frågat, där har vi fått några riktigt bra napp.

Mässan visades för elever, föräldrar, allmänhet och företag.

Eleverna i årskurs nio med språkinriktning på Helenaskolan har under hösten arbetat med ett projekt i vilket de haft kontakt med företag och verksamheter. Under onsdagen hade eleverna sin slutpresentation med mässan Morgondagens medarbetare på Gothia Science Park.

– Tanken är att de ska få en inblick i något som de förut inte har stött på eller se om något som de är riktigt intresserade av är något att satsa på, berättar läraren Anna Liljegren som drivit projektet ihop med kollegan Kristina Anderson.

Elevernas uppgift har varit att presentera företaget/verksamheten i en folder.

– Men också vad som krävs för att bli en framtida medarbetare, dels utbildningsmässigt och dels vad de söker för kompetens. Vi försöker få eleverna att göra väl underbyggda val inför framtiden.

Lite med tanke på gymnasievalet också?

– Ja visst, nu ska de välja första februari. Så det här är tänkt att styra dem i rätt riktning.

Enligt Anna Liljegren har det varit lite svårt att samarbetspartners till eleverna.

– Vi samarbetar med Näringslivsforum och Gothia Science Park. Vi har också hjälp av Mikael Lönn (samordnare för skola-arbetsliv i Skövde kommun). En del föräldrar har ställt upp och eleverna har också gått ut på stan och frågat, där har vi fått några riktigt bra napp.

Mässan visades för elever, föräldrar, allmänhet och företag.