18 dec 2014 20:59

23 jan 2015 15:17

Man kastade valp i väggen

En man kastade i slutet av oktober en hundvalp i väggen efter ett bråk med sin partner. Valpen dog omedelbart.

Händelsen utspelade sig i parets hem utanför Skövde. När kvinnan sedan satt med den döda valpen i sin famn hällde han öl över henne, skriver P4 Skaraborg. Mannen har nu dömts att betala 26 000 kronor i böter för skadegörelse och ofredande.

– I det här fallet anses djur vara en sak även om det kan låta kallt. Det skulle kunna handla om djurplågeri men här handlade det om en ögonblicklig död och jag har inte kunnat styrka ett längre lidande, säger kammaråklagare Ylva Lundberg, som utfärdade strafföreläggandet, till radiokanalen,

Mannen, som är i 40-årsåldern och tidigare ostraffad, har erkänt de faktiska omständigheterna om vad som hände. Inom en månad ska han meddela om han godtar strafföreläggandet, annars kommer det hela avgöras i tingsrätten.

– Det är inte ovanligt att personer i relationsbrott ger sig på människors käraste ägodelar, till exempel husdjur, säger åklagaren vidare till P4 Skaraborg.

Händelsen utspelade sig i parets hem utanför Skövde. När kvinnan sedan satt med den döda valpen i sin famn hällde han öl över henne, skriver P4 Skaraborg. Mannen har nu dömts att betala 26 000 kronor i böter för skadegörelse och ofredande.

– I det här fallet anses djur vara en sak även om det kan låta kallt. Det skulle kunna handla om djurplågeri men här handlade det om en ögonblicklig död och jag har inte kunnat styrka ett längre lidande, säger kammaråklagare Ylva Lundberg, som utfärdade strafföreläggandet, till radiokanalen,

Mannen, som är i 40-årsåldern och tidigare ostraffad, har erkänt de faktiska omständigheterna om vad som hände. Inom en månad ska han meddela om han godtar strafföreläggandet, annars kommer det hela avgöras i tingsrätten.

– Det är inte ovanligt att personer i relationsbrott ger sig på människors käraste ägodelar, till exempel husdjur, säger åklagaren vidare till P4 Skaraborg.