19 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:17

Fortsatt misstänkta för mordförsök

De två som misstänks för mordförsök är fortsatt anhållna. De har förhörts igen och motivet till attacken mot en Skövdebo tros vara en uppgörelse om tidigare händelser dem emellan.

I tisdags hittades en skadad man i en trappuppgång i Skövde. Det visade sig senare att han blivit knivskuren. Länskriminalens chef Lars Johansson vill dock fortfarande inte bekräfta att mannen, som är i 50-årsåldern och hemmahörande i lägenheten där attacken skedde, fick skadorna av en kniv. Johansson säger bara att det rör sig om ett vasst föremål.

Med hjälp av en hundpatrull lyckades polisen spåra två misstänkta gärningsmän i tisdags, en man i 40-årsåldern och en 20 år yngre kvinna som nu är anhållna misstänkta för försök till mord.

– Vi har förhört dem igen och fått fram lite mer kring ett eventuellt motiv. Sammanfattningsvis kan man säga att de har diskuterat en rad händelser som har inträffat tidigare. Detta har kuliminerat i tisdags.

Polisutredningen går vidare, bland annat ska andra personer förhöras.

– Det finns inga vittnen till själva händelsen, men det kan finnas personer som har andra uppgifter att komma med i ärendet.

Polisen inväntar också teknikernas rapport från brottsplatsen. Rubriceringen på det brott de två misstänkta för är fortfarande försök till mord. Den kan dock komma att ändras. Det är oklart om de misstänkta ska begäras häktade. I så fall kommer det att ske under fredagen.

I tisdags hittades en skadad man i en trappuppgång i Skövde. Det visade sig senare att han blivit knivskuren. Länskriminalens chef Lars Johansson vill dock fortfarande inte bekräfta att mannen, som är i 50-årsåldern och hemmahörande i lägenheten där attacken skedde, fick skadorna av en kniv. Johansson säger bara att det rör sig om ett vasst föremål.

Med hjälp av en hundpatrull lyckades polisen spåra två misstänkta gärningsmän i tisdags, en man i 40-årsåldern och en 20 år yngre kvinna som nu är anhållna misstänkta för försök till mord.

– Vi har förhört dem igen och fått fram lite mer kring ett eventuellt motiv. Sammanfattningsvis kan man säga att de har diskuterat en rad händelser som har inträffat tidigare. Detta har kuliminerat i tisdags.

Polisutredningen går vidare, bland annat ska andra personer förhöras.

– Det finns inga vittnen till själva händelsen, men det kan finnas personer som har andra uppgifter att komma med i ärendet.

Polisen inväntar också teknikernas rapport från brottsplatsen. Rubriceringen på det brott de två misstänkta för är fortfarande försök till mord. Den kan dock komma att ändras. Det är oklart om de misstänkta ska begäras häktade. I så fall kommer det att ske under fredagen.