19 dec 2014 15:32

23 jan 2015 15:17

Misstänks för övergrepp mot barn - åtal dröjer

Den Skövdebo i 30-årsåldern som varit häktad i två veckor misstänkt för sexuellt övergrepp mot barn får vänta på åtal i ytterlige minst två veckor. Det beslutade Skaraborgs tingsrätt på fredagen.

Skövdebon togs in till förhör av polisen för drygt två veckor sedan, han anhölls och häktades ett par dagar senare misstänkt för att ha utsatt ett barn i Skövde för ett sexuella övergrepp. Åtalet mot honom skulle kommit nu, men på fredagen stod det klart att åklagaren i ärendet ber om förlängd åtalstid eftersom förundersökningen inte kan slutföras inom föreskriven tid.

Skaraborgs tingsrätt i Skövde gick med på detta och åtalet flyttas därför fram två veckor, till den 2 januari. Det är oklart exakt vilka misstankar som riktas mot mannen. Det enda som framgår av häktningsframställan är att han ska ha utsatt ett barn för sexuella övergrepp någon gång mellan den 1 augusti och 25 november.

Ärendet kom till polisens kännedom via andra myndigheter.

Skövdebon togs in till förhör av polisen för drygt två veckor sedan, han anhölls och häktades ett par dagar senare misstänkt för att ha utsatt ett barn i Skövde för ett sexuella övergrepp. Åtalet mot honom skulle kommit nu, men på fredagen stod det klart att åklagaren i ärendet ber om förlängd åtalstid eftersom förundersökningen inte kan slutföras inom föreskriven tid.

Skaraborgs tingsrätt i Skövde gick med på detta och åtalet flyttas därför fram två veckor, till den 2 januari. Det är oklart exakt vilka misstankar som riktas mot mannen. Det enda som framgår av häktningsframställan är att han ska ha utsatt ett barn för sexuella övergrepp någon gång mellan den 1 augusti och 25 november.

Ärendet kom till polisens kännedom via andra myndigheter.