21 dec 2014 15:28

23 jan 2015 15:56

Bjöd på julbord utan djurrätter - förstås

Djurens rätt vill slå ett slag för vegansk mat. I lördags anordnade medlemmar julbord på Nyeport.

Det var första gången som Djurens rätt Skaraborg ordnade ett veganskt julbord. Tidigare har de fixat påskmat och det är i stort sett samma meny.

– Vi vill främja veganismen. Vi håller på med djuretiska frågor, en bra framtid för djuren är vårt budskap, berättar Martin Rosander, medlem.

För det finns alternativ till den traditionella julmaten. I stället för skinka från gris fanns seitan-skinka.

Janssons frestelse innehöll sojamjölk och havregrädde. Ansjovisen var ersatt av aubergine. I stället för köttbullar blev det göttbullar. Rödbetssallad, brysselkål och ekologisk potatis var annat som fanns på detta veganska julbord.

– Hälften av maten har vi gjort från scratch och resten har vi köpt in.

Inbjudna till detta julbord på Nyeport var personalen och människor utifrån. Det fanns mat så att det räckte till ungefär 30 personer.

Och efter maten blev det godis och frukt från ett dignande bord.

Det var första gången som Djurens rätt Skaraborg ordnade ett veganskt julbord. Tidigare har de fixat påskmat och det är i stort sett samma meny.

– Vi vill främja veganismen. Vi håller på med djuretiska frågor, en bra framtid för djuren är vårt budskap, berättar Martin Rosander, medlem.

För det finns alternativ till den traditionella julmaten. I stället för skinka från gris fanns seitan-skinka.

Janssons frestelse innehöll sojamjölk och havregrädde. Ansjovisen var ersatt av aubergine. I stället för köttbullar blev det göttbullar. Rödbetssallad, brysselkål och ekologisk potatis var annat som fanns på detta veganska julbord.

– Hälften av maten har vi gjort från scratch och resten har vi köpt in.

Inbjudna till detta julbord på Nyeport var personalen och människor utifrån. Det fanns mat så att det räckte till ungefär 30 personer.

Och efter maten blev det godis och frukt från ett dignande bord.