21 dec 2014 22:28

23 jan 2015 15:17

Tält brann upp i tältläger

Tre till fyra tält brann upp i EU-migranternas läger bakom Coop Extra sent på söndagskvällen. Orsaken tros vara att de boende har eldat med gasol.

De boende hade under söndagskvällen eldat med gasol och då gått bort från platsen en kort stund, väl tillbaka så var branden i full gång. Ingen människa kom dock till skada. Larmet inkom klockan 22.11. Räddningstjänstens inre befäl uppgav en halvtimme senare att branden var släckt men att räddningsstyrkan var kvar på platsen tillsammans med polisen. Kyrkan såg till att ordna med boende för de som bodde i tälten. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

De boende hade under söndagskvällen eldat med gasol och då gått bort från platsen en kort stund, väl tillbaka så var branden i full gång. Ingen människa kom dock till skada. Larmet inkom klockan 22.11. Räddningstjänstens inre befäl uppgav en halvtimme senare att branden var släckt men att räddningsstyrkan var kvar på platsen tillsammans med polisen. Kyrkan såg till att ordna med boende för de som bodde i tälten. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.