22 dec 2014 17:00

23 jan 2015 15:56

FP föreslår linbana och kongresshall

Folkpartiet är positivt till översiktsplanen för centrala Skövde. Men FP kommer också med några djärva idéer – en linbana till Billingen, delar av Vasaporten blir gymnasium och en kongress- och konserthall byggs vid Arena Skövde.

Samhällsbyggnadsförvaltningen har tagit fram ett förslag till en fördjupad översiktsplan för centrum. Mellan den 20 oktober och 22 december har planen varit ute på samråd. Folkpartiet i Skövde ser i huvudsak positivt på planen och står bakom det mesta.

Djärva idéer

– Men vi har i vårt remissvar valt att också plocka in lite extra detaljer och ange exakta platser, säger Ulla-Britt Hagström, ordförande i FP i Skövde.

Och det är tydligt att partiet vill ta ut svängarna.

– Vi kommer med lite djärvare idéer. Vi tycker bland annat att en linbana till Billingen ska utredas. Vi vill också att det byggs en kongress- och konserthall tillsammans med ett hotell vid Arena Skövde.

Parkeringen vid Arenan ska bytas ut mot hyresfastigheter.

Nytt om Vasaporten

– En arkitekttävling om Fyren-området vill vi också ha. Vi har också en lite vildare idé om Vasaporten. Eftersom Västerhöjd bör byggas ut tycker vi att man kan se om det finns möjlighet att skapa ett campus genom att bygga om delar av Vasaporten.

FP tycker att det ska byggas på höjden, det gäller bland annat Arena-området, kvarteret Sleipner, där man även vill ha ett Planetarium, Norrmalm och i kvarteret Duvan som fastighetsägaren Arne Lorentzon har planer för.

FP tycker att det är oerhört viktigt med p-hus, både under och över mark.

– Framför allt ska de som bor på landsbygden och ska till centrum enkelt hitta parkeringar. Vi tycker också att varje fastighetsägare ska tillgodose hyresgästernas parkeringsbehov.

Samhällsbyggnadsförvaltningen har tagit fram ett förslag till en fördjupad översiktsplan för centrum. Mellan den 20 oktober och 22 december har planen varit ute på samråd. Folkpartiet i Skövde ser i huvudsak positivt på planen och står bakom det mesta.

Djärva idéer

– Men vi har i vårt remissvar valt att också plocka in lite extra detaljer och ange exakta platser, säger Ulla-Britt Hagström, ordförande i FP i Skövde.

Och det är tydligt att partiet vill ta ut svängarna.

– Vi kommer med lite djärvare idéer. Vi tycker bland annat att en linbana till Billingen ska utredas. Vi vill också att det byggs en kongress- och konserthall tillsammans med ett hotell vid Arena Skövde.

Parkeringen vid Arenan ska bytas ut mot hyresfastigheter.

Nytt om Vasaporten

– En arkitekttävling om Fyren-området vill vi också ha. Vi har också en lite vildare idé om Vasaporten. Eftersom Västerhöjd bör byggas ut tycker vi att man kan se om det finns möjlighet att skapa ett campus genom att bygga om delar av Vasaporten.

FP tycker att det ska byggas på höjden, det gäller bland annat Arena-området, kvarteret Sleipner, där man även vill ha ett Planetarium, Norrmalm och i kvarteret Duvan som fastighetsägaren Arne Lorentzon har planer för.

FP tycker att det är oerhört viktigt med p-hus, både under och över mark.

– Framför allt ska de som bor på landsbygden och ska till centrum enkelt hitta parkeringar. Vi tycker också att varje fastighetsägare ska tillgodose hyresgästernas parkeringsbehov.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.