22 dec 2014 21:00

23 jan 2015 15:56

Julhälsning från Afghanistan

P4-förbandet FS28 har skickat en jul- och nyårshälsning. Med överste Joakim Karlquist i spetsen har styrkan nu kommit igång med sitt arbete nere i Mazar-É-Sharif och i Kabul.

P4-förbandet FS28 har skickat en jul- och nyårshälsning. Med överste Joakim Karlquist i spetsen har styrkan nu kommit igång med sitt arbete nere i Mazar-É-Sharif och i Kabul. Det är drygt 30 personer som ingår i det svenska styrkebidraget i Afghanistan.

Deras främsta uppgift är att vara rådgivande åt de afghanska säkerhetsstyrkorna, men man har även sjukvårdspersonal och flygplatspersonal på plats. FS28 kommer att tjänstgöra i Afghanistan till slutet av maj 2015 då FS29 tar över. Nu närmar sig 2014 sitt slut och så även ISAF-insatsen i Afghanistan som varit igång sedan 2001. Nu tar RSM (Resolute Support Mission) sin början och fokuset i den insatsen är rådgivning och på längre sikt att centralisera rådgivningen mot Kabul.

P4-förbandet FS28 har skickat en jul- och nyårshälsning. Med överste Joakim Karlquist i spetsen har styrkan nu kommit igång med sitt arbete nere i Mazar-É-Sharif och i Kabul. Det är drygt 30 personer som ingår i det svenska styrkebidraget i Afghanistan.

Deras främsta uppgift är att vara rådgivande åt de afghanska säkerhetsstyrkorna, men man har även sjukvårdspersonal och flygplatspersonal på plats. FS28 kommer att tjänstgöra i Afghanistan till slutet av maj 2015 då FS29 tar över. Nu närmar sig 2014 sitt slut och så även ISAF-insatsen i Afghanistan som varit igång sedan 2001. Nu tar RSM (Resolute Support Mission) sin början och fokuset i den insatsen är rådgivning och på längre sikt att centralisera rådgivningen mot Kabul.