22 dec 2014 05:00

23 jan 2015 15:55

Människor har skänkt pengar, mat och kläder

En förtvivlad Skövdemamma känner tack vare många generösa människor ett framtidshopp.
– Det de har gjort för mig och mina barn gör mig överfylld av glädje. Nu kan vi till och med fira jul!

Historien om den förtvivlade Skövdemamman har sin början i oktober.

Då beskrev hon sin livssituation i en insändare i SLA. Hon skildrade ett liv som ofta saknade den riktiga glädjen på grund av dålig ekonomi och ohälsa – hemmet var i förfall och hon låg efter med hyran.

Allt ledde till att hon kände sig otillräcklig som mamma och människa – även om hon alltid överöst sina barn med kärlek och bekräftelse.

Men några fritidsaktiviteter som kostar blev det aldrig, bara någon enstaka gång kunde de gå till badhuset, vartannat år på bio.

”Inga förväntningar”

Att skriva insändaren var ett sätt att få ut lite av all den frustration hon kände över sin situation och få några av samhällets ”höjdare” att reagera.

– Men jag hade absolut inga förväntningar och jag hade aldrig kunnat ana att insändaren skulle få ett sådant genomslag. Massor av människor har varit så generösa mot mig och mina barn, det är helt ofattbart, säger Skövdemamman till SLA.

Kläder, mat, pengar, biocheckar, badkort – människor som berörts över Skövdemammans livssituation skänkte henne och barnen allt möjligt.

”Magiskt”

– En kvinna hjälpte till med hyran, det är helt magiskt. Och människor som själva egentligen inte hade så mycket skänkte också saker, lika magiskt det. Bland annat en kvinna som själv kom hit som flykting kom hit med gardiner och kläder.

– Och för pengarna vi fått har jag kunnat köpa mediciner och annat som jag inte har haft råd med tidigare.

Glädje och tårar

Allt började som sagt i oktober, Skövdemamman kände enorm glädje.

– Jag var överlycklig, men så insåg jag att jag ju inte kunde tacka alla som hjälpt mig, många var ju anonyma, och det blev för känslomässigt och tårarna bara forsade. Nu får jag chansen att här tacka alla. De ska veta att det de gjort har gjort en enorm skillnad för vår familj.

I dag är det en lyckligare familj med framtidshopp.

– Efter allt detta mår jag mycket bättre, sover bättre och är gladare. Det gör också barnen gladare.

Skövdemamman säger att generösa människor fortfarande hör av sig och har kontakt med henne.

– Helt otroligt att människor bara fortsätter!

”Kan fira jul”

Insändaren blev alltså en liten vändpunkt för Skövdemamman.

– Jag har fortfarande inga stora marginaler, men det alla gjort och gör för oss betyder enormt mycket.

– Det blir till och med pengar över så att vi kan fira jul här. En person gav oss till och med en kasse med julpyssel – det var så länge sedan vi hade pysselverkstad och vi hade så kul. Nu vill jag också önska alla en god jul.

Historien om den förtvivlade Skövdemamman har sin början i oktober.

Då beskrev hon sin livssituation i en insändare i SLA. Hon skildrade ett liv som ofta saknade den riktiga glädjen på grund av dålig ekonomi och ohälsa – hemmet var i förfall och hon låg efter med hyran.

Allt ledde till att hon kände sig otillräcklig som mamma och människa – även om hon alltid överöst sina barn med kärlek och bekräftelse.

Men några fritidsaktiviteter som kostar blev det aldrig, bara någon enstaka gång kunde de gå till badhuset, vartannat år på bio.

”Inga förväntningar”

Att skriva insändaren var ett sätt att få ut lite av all den frustration hon kände över sin situation och få några av samhällets ”höjdare” att reagera.

– Men jag hade absolut inga förväntningar och jag hade aldrig kunnat ana att insändaren skulle få ett sådant genomslag. Massor av människor har varit så generösa mot mig och mina barn, det är helt ofattbart, säger Skövdemamman till SLA.

Kläder, mat, pengar, biocheckar, badkort – människor som berörts över Skövdemammans livssituation skänkte henne och barnen allt möjligt.

”Magiskt”

– En kvinna hjälpte till med hyran, det är helt magiskt. Och människor som själva egentligen inte hade så mycket skänkte också saker, lika magiskt det. Bland annat en kvinna som själv kom hit som flykting kom hit med gardiner och kläder.

– Och för pengarna vi fått har jag kunnat köpa mediciner och annat som jag inte har haft råd med tidigare.

Glädje och tårar

Allt började som sagt i oktober, Skövdemamman kände enorm glädje.

– Jag var överlycklig, men så insåg jag att jag ju inte kunde tacka alla som hjälpt mig, många var ju anonyma, och det blev för känslomässigt och tårarna bara forsade. Nu får jag chansen att här tacka alla. De ska veta att det de gjort har gjort en enorm skillnad för vår familj.

I dag är det en lyckligare familj med framtidshopp.

– Efter allt detta mår jag mycket bättre, sover bättre och är gladare. Det gör också barnen gladare.

Skövdemamman säger att generösa människor fortfarande hör av sig och har kontakt med henne.

– Helt otroligt att människor bara fortsätter!

”Kan fira jul”

Insändaren blev alltså en liten vändpunkt för Skövdemamman.

– Jag har fortfarande inga stora marginaler, men det alla gjort och gör för oss betyder enormt mycket.

– Det blir till och med pengar över så att vi kan fira jul här. En person gav oss till och med en kasse med julpyssel – det var så länge sedan vi hade pysselverkstad och vi hade så kul. Nu vill jag också önska alla en god jul.