22 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:17

Miljonregn över Skaraborgsprojekt

Regionutvecklingsnämnden tog beslut om totalt 54,7 miljoner kronor till olika projekt och satsningar.

En del av pengarna hamnade i Skaraborg.

Skaraborgs kommunalförbund fick 800 000 kronor för ett projekt som ska arbeta med kompetensförsörjning.

SLU i Skara

SLU i Skara får medfinansiering med 3,3 miljoner kronor under två år till fyra framtidsprojekt. Syftet är att utveckla ett nationellt centrum i Skara för gröna näringar. SLU får även tre miljoner för utveckling av biogassystem.

Forsviks maritima kunskapscentrum & besöksmål får 5,9 miljoner kronor under två år, för att skapa ett besöksmål av världsklass genom att kombinera maritim miljö med bruksmiljö. I ett kunskapscentrum ska det skapas en långvarig maritim och laborativ verksamhet, tillsammans med Göteborgs universitet, Folkuniversitetet, Tibro training center och Högskolan i Skövde.

Skara pastorat för tre miljoner för arkeologiskt skydd med överbyggnad i Varnhem. Stiftelsen kring Södra Råda gamla kyrkplats får 800 000 kronor.

En del av pengarna hamnade i Skaraborg.

Skaraborgs kommunalförbund fick 800 000 kronor för ett projekt som ska arbeta med kompetensförsörjning.

SLU i Skara

SLU i Skara får medfinansiering med 3,3 miljoner kronor under två år till fyra framtidsprojekt. Syftet är att utveckla ett nationellt centrum i Skara för gröna näringar. SLU får även tre miljoner för utveckling av biogassystem.

Forsviks maritima kunskapscentrum & besöksmål får 5,9 miljoner kronor under två år, för att skapa ett besöksmål av världsklass genom att kombinera maritim miljö med bruksmiljö. I ett kunskapscentrum ska det skapas en långvarig maritim och laborativ verksamhet, tillsammans med Göteborgs universitet, Folkuniversitetet, Tibro training center och Högskolan i Skövde.

Skara pastorat för tre miljoner för arkeologiskt skydd med överbyggnad i Varnhem. Stiftelsen kring Södra Råda gamla kyrkplats får 800 000 kronor.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.