22 dec 2014 18:49

23 jan 2015 15:56

Omfattande skadegörelse på fotbollsplaner

Knattefotbollen blir lidande

Fotbollsplanerna vid Karstorp har förstörts. Någon eller några har sladdat omkring med bil på planerna och nu väntar stora kostnader och en försenad vårsäsong.

Skadegörelsen upptäcktes förra tisdagen men det var först under måndagen som kommunens personal vågade inspektera skadorna.

– Det kalla och bedrövliga vädret har bland annat inneburit frost och då ska man inte gå på gräset – vi är lite kinkiga när det gäller vårt gräs. Och därför gjorde det extra ont när vi väl kunde gå ut på planerna och se skadorna, säger Mattias Grimstoft, verksamhetsansvarig för Billingehov och Lillgårdens idrottsområde.

Någon har kört omkring med bil på både den övre och undre planen vid Karstorp och däckspåren är djupa och många.

– Det är fruktansvärt tråkigt och det kommer att medföra stora ekonomiska kostnader till våren. Vi kommer att behöva arbeta väldigt hårt för att få ordning på planerna och det kommer också innebära att vi inte kan släppa dem så tidigt till våra barn och ungdomar. Det är så onödigt. Det är pengar och jobb som kunde använts mycket bättre, säger Mattias Grimstoft.

Framför allt är det barnen som spelar knattefotboll som kommer att drabbas men även andra lag använder planerna. Skadegörelsen är polisanmäld genom Volvo (som äger området).

Skadegörelsen upptäcktes förra tisdagen men det var först under måndagen som kommunens personal vågade inspektera skadorna.

– Det kalla och bedrövliga vädret har bland annat inneburit frost och då ska man inte gå på gräset – vi är lite kinkiga när det gäller vårt gräs. Och därför gjorde det extra ont när vi väl kunde gå ut på planerna och se skadorna, säger Mattias Grimstoft, verksamhetsansvarig för Billingehov och Lillgårdens idrottsområde.

Någon har kört omkring med bil på både den övre och undre planen vid Karstorp och däckspåren är djupa och många.

– Det är fruktansvärt tråkigt och det kommer att medföra stora ekonomiska kostnader till våren. Vi kommer att behöva arbeta väldigt hårt för att få ordning på planerna och det kommer också innebära att vi inte kan släppa dem så tidigt till våra barn och ungdomar. Det är så onödigt. Det är pengar och jobb som kunde använts mycket bättre, säger Mattias Grimstoft.

Framför allt är det barnen som spelar knattefotboll som kommer att drabbas men även andra lag använder planerna. Skadegörelsen är polisanmäld genom Volvo (som äger området).