23 dec 2014 17:53

23 jan 2015 15:56

Sabotage i Kvarndammen

SKULTORP: Soptunnor och bänkar kastade i vattnet

Gamla SIF har lagt ner många arbetstimmar för att få det fint runt Kvarndammen i Skultorp. Men i dagarna upptäckte de att platsen saboterats.

I våras invigdes den iordninggjorda Kvarndammen. Borta var allt sly, dammen och området runt var helt igenväxt när gänget från supporterklubben Gamla Skultorps IF, började att arbeta. De muddrade i dammen, byggde en bro och en stig, satte upp staket, planterade växter, byggde ett stenröse, satte upp strålkastare, ställde fram bord och bänkar och soptunnor.

Mycket förstört

Kvarndammen har snabbt blivit populär, många Skultorpsbor gillar att gå runt i området och när vädret tillåter är det många som slår sig ner med fika vid borden.

– Men i torsdags var det någon som hade sett att det låg något i dammen, berättar Göran Sahlberg.

Soptunnor hade kastats i vattnet, en bänk med bord hade kastats i fallet, planteringspinnar låg överallt i dammen, stenar från stenröset hade slängts iväg och kablar till strålkastarna hade slitits av.

Förbannade

– Vi blev ordentligt förbannade. Här har vi lagt ner en massa arbete för att det ska vara fint och så kommer det folk och förstör! Varför kan man inte få ha något i fred? Detta har vi ju gjort för att allmänheten ska kunna vara här, säger Göran Sahlberg.

– Men oavsett om det är vi som lagt ner arbete eller kommunen så ska man givetvis vårda det som gjorts i ordning.

På tisdagen samlades gänget för att ställa allt till rätta. Göran Sahlberg fick gå i dammen för att fiska upp soptunnor och pinnar.

De vet inte vilka som ligger bakom sabotaget, men funderar nu på att polisanmäla händelsen.

I våras invigdes den iordninggjorda Kvarndammen. Borta var allt sly, dammen och området runt var helt igenväxt när gänget från supporterklubben Gamla Skultorps IF, började att arbeta. De muddrade i dammen, byggde en bro och en stig, satte upp staket, planterade växter, byggde ett stenröse, satte upp strålkastare, ställde fram bord och bänkar och soptunnor.

Mycket förstört

Kvarndammen har snabbt blivit populär, många Skultorpsbor gillar att gå runt i området och när vädret tillåter är det många som slår sig ner med fika vid borden.

– Men i torsdags var det någon som hade sett att det låg något i dammen, berättar Göran Sahlberg.

Soptunnor hade kastats i vattnet, en bänk med bord hade kastats i fallet, planteringspinnar låg överallt i dammen, stenar från stenröset hade slängts iväg och kablar till strålkastarna hade slitits av.

Förbannade

– Vi blev ordentligt förbannade. Här har vi lagt ner en massa arbete för att det ska vara fint och så kommer det folk och förstör! Varför kan man inte få ha något i fred? Detta har vi ju gjort för att allmänheten ska kunna vara här, säger Göran Sahlberg.

– Men oavsett om det är vi som lagt ner arbete eller kommunen så ska man givetvis vårda det som gjorts i ordning.

På tisdagen samlades gänget för att ställa allt till rätta. Göran Sahlberg fick gå i dammen för att fiska upp soptunnor och pinnar.

De vet inte vilka som ligger bakom sabotaget, men funderar nu på att polisanmäla händelsen.