29 dec 2014 17:00

23 jan 2015 15:56

Tillåtet att skjuta på nyår

SKÖVDE: Visa hänsyn med fyrverkerier

På nyårsafton är det tillåtet att skjuta fyrverkerier. Men man får inte skjuta i Skövde centrum, i Ryd eller vid Skaraborgs sjukhus Skövde.

Enligt Skövde kommuns hemsida är det tillåtet att skjuta fyrverkerier mellan klockan 20 och 01 på nyårsafton, påskafton och valborgsmässoafton. Men det finns några undantag. Man får inte skjuta i Skövde centrum, i Ryd och vid Skaraborgs sjukhus Skövde. Vill man skjuta där krävs tillstånd från polisen.

Visa hänsyn

Det är heller inte tillåtet, enligt de lokala ordningsföreskrifterna för Skövde kommun, att skjuta inom hundra meter från ett sjukhem, äldreboende eller en kyrkogård.

För att få köpa och använda fyrverkerier ska man vara 18 år. Den som skjuter gör bäst i att följa säkerhetsanvisningarna för att undvika skador. Att visa hänsyn är viktigt. Det finns både människor och djur som mår dåligt av att höra fyrverkerier.

Och vad blir det för väder? Enligt SMHI:s prognos ett par dagar före nyår ser det ut att bli dåligt fyrverkeriväder med mycket moln. Men en prognos kan som bekant ändras.

Enligt Skövde kommuns hemsida är det tillåtet att skjuta fyrverkerier mellan klockan 20 och 01 på nyårsafton, påskafton och valborgsmässoafton. Men det finns några undantag. Man får inte skjuta i Skövde centrum, i Ryd och vid Skaraborgs sjukhus Skövde. Vill man skjuta där krävs tillstånd från polisen.

Visa hänsyn

Det är heller inte tillåtet, enligt de lokala ordningsföreskrifterna för Skövde kommun, att skjuta inom hundra meter från ett sjukhem, äldreboende eller en kyrkogård.

För att få köpa och använda fyrverkerier ska man vara 18 år. Den som skjuter gör bäst i att följa säkerhetsanvisningarna för att undvika skador. Att visa hänsyn är viktigt. Det finns både människor och djur som mår dåligt av att höra fyrverkerier.

Och vad blir det för väder? Enligt SMHI:s prognos ett par dagar före nyår ser det ut att bli dåligt fyrverkeriväder med mycket moln. Men en prognos kan som bekant ändras.