01 jan 2015 21:43

23 jan 2015 15:56

Webb-tv: Joline först ut 2015

SKÖVDE: Årets förstfödda på Skas

Det var flera barn som aspirerade om att bli den första att födas 2015. Först ut i Skaraborg kom dock flickan Joline, 22 minuter efter tolvslaget.
– Vi tyckte det var extra coolt med tanke på att vi trodde att vi skulle bli sist 2014, säger den stolta pappan Marcus Westergren.

En mångårig tradition på Skas är att den förstfödde får en mössa som har stickats av överläkaren på förlossningen. Den som i år fick äran att bära mössan blev alltså Joline. Föräldrarna Marcus Westergren och Kajsa Thorén Westergren från Tidaholm var mycket nöjda med förstaplaceringen.

– Jag såg mössan och tänkte att den skulle vi vilja ha, men samtidigt så måste ju naturen få ha sin gång, säger Kajsa.

– Vi kunde ju ha startat i gång det tidigare under kvällen men vi valde att avvakta och Kajsa bet ihop, säger Marcus.

Dramatik

Joline var både pigg och frisk timmarna efter födseln. Förlossningen inleddes dock med dramatik då Marcus halkade på nyårsafton och skadade knät och därmed hamnade på akuten. När han väl kom tillbaka hem, med sjuktaxi, hann han precis kliva innanför dörren när värkarna började.

– Vilken tajming, det var som en film, säger Kajsa

Stolta syskon

Syskonen Jonathan och Julia var även de mycket rörda över den nya familjemedlemmen. De befann sig båda på nyårsfest när de fick beskedet som basunerades ut via högtalarfunktionen på mobilen och som möttes av jubel.

– Det är riktigt häftigt att man har fått en lillasyster, säger Julia

– Det är klart, vi känner oss glada, säger Jonathan.

En mångårig tradition på Skas är att den förstfödde får en mössa som har stickats av överläkaren på förlossningen. Den som i år fick äran att bära mössan blev alltså Joline. Föräldrarna Marcus Westergren och Kajsa Thorén Westergren från Tidaholm var mycket nöjda med förstaplaceringen.

– Jag såg mössan och tänkte att den skulle vi vilja ha, men samtidigt så måste ju naturen få ha sin gång, säger Kajsa.

– Vi kunde ju ha startat i gång det tidigare under kvällen men vi valde att avvakta och Kajsa bet ihop, säger Marcus.

Dramatik

Joline var både pigg och frisk timmarna efter födseln. Förlossningen inleddes dock med dramatik då Marcus halkade på nyårsafton och skadade knät och därmed hamnade på akuten. När han väl kom tillbaka hem, med sjuktaxi, hann han precis kliva innanför dörren när värkarna började.

– Vilken tajming, det var som en film, säger Kajsa

Stolta syskon

Syskonen Jonathan och Julia var även de mycket rörda över den nya familjemedlemmen. De befann sig båda på nyårsfest när de fick beskedet som basunerades ut via högtalarfunktionen på mobilen och som möttes av jubel.

– Det är riktigt häftigt att man har fått en lillasyster, säger Julia

– Det är klart, vi känner oss glada, säger Jonathan.