04 jan 2015 20:18

23 jan 2015 15:56

Det våras för kulturen

SKÖVDE: Kulturprogram för januari och februari

En konsert med Lasse Stefanz, en föreläsning om folkvandringstiden eller varför inte se när Skövde musikteater sätter upp Ronja Rövardotter? Nu har kommunen släppt kulturprogrammet för januari och februari och utbudet är brett.

Den som längtar efter scenupplevelser behöver inte vänta långt in på det nya året. På Skövde stadsteater kan man från och med den femte januari till 31 januari se ungdomsmusikalen Grease, som framförs av revymakarna. Den sjunde februari, är det dags för Astrid Lindgrens klassiska saga Ronja Rövardotter att äntra samma scen. 17 februari kan man sedan se den något mindre lättsamma estradören Kalle Haglund framföra sin senaste uppsättning Kalle Haglund och den stora skogen. På Göteborgsoperan, 19 februari, intar Eva Ahlberg scenen med sin pjäs De mislykte lunchteater.

Slöjd och film

Scenmånaden avslutas sedan med den välkända imitatören Jörgen Mörnbäck samt pjäsen Sophie Scoll på stadsteatern.

Även för de yngre finns det en rad kulturupplevelser. Under sportlovet kommer man kunna se film på Odeon och skapa sportlovsslöjd på biblioteket i Södra Ryd. Även en kurs i mangateckning kommer att hållas. De som törstar efter musik kan ta del av en flera olika genrer. Lasse Stefans, Jill Jonsson och The real group, är några av de kända namn som kommer att gästa staden.

Programmet i sin helhet kan man se här:

Den som längtar efter scenupplevelser behöver inte vänta långt in på det nya året. På Skövde stadsteater kan man från och med den femte januari till 31 januari se ungdomsmusikalen Grease, som framförs av revymakarna. Den sjunde februari, är det dags för Astrid Lindgrens klassiska saga Ronja Rövardotter att äntra samma scen. 17 februari kan man sedan se den något mindre lättsamma estradören Kalle Haglund framföra sin senaste uppsättning Kalle Haglund och den stora skogen. På Göteborgsoperan, 19 februari, intar Eva Ahlberg scenen med sin pjäs De mislykte lunchteater.

Slöjd och film

Scenmånaden avslutas sedan med den välkända imitatören Jörgen Mörnbäck samt pjäsen Sophie Scoll på stadsteatern.

Även för de yngre finns det en rad kulturupplevelser. Under sportlovet kommer man kunna se film på Odeon och skapa sportlovsslöjd på biblioteket i Södra Ryd. Även en kurs i mangateckning kommer att hållas. De som törstar efter musik kan ta del av en flera olika genrer. Lasse Stefans, Jill Jonsson och The real group, är några av de kända namn som kommer att gästa staden.

Programmet i sin helhet kan man se här: