05 jan 2015 15:37

23 jan 2015 15:56

Premiär för lunchteater

Skövde teaterförenings program är klart

Vårprogrammet hos Skövde teaterförening bjuder som vanligt på ett blandat utbud. Men även soppa. För det blir nämligen premiär för en lunchteaterföreställning.

Vårsäsongen hos Skövde teaterförening inleds den 17 januari med Glada änkan i Digitala studion i Odeon och fortsätter med Svansjön den 25 januari i samma lokal.

– Digitala studion är sett över landet en kultursensation. Närmare 200 biografer kan ta emot och visa digitala sändningar. Det är fjärde året i Skövde, säger Anders Ericsson, kultursekreterare, och måttar en intressegraf som bara stiger uppåt.

2013 var beläggningen 60 procent, 2014 var den högre enligt ordföranden Pelle Granbom.

– Det är bra beläggning, den är något lägre på teatern, säger han.

– Men inte dålig där heller, inflikar Anders Ericsson.

Lovordad Kinnaman

På Skövde stadsteater inleds vårsäsongen den 28 januari med Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva. Den bygger på Ann Heberleins bok om bipolär sjukdom, typ 2, och har spelats på Dramaten där den fått många lovord.

– Det här är ett av de första gästspelen man gör med den här, säger Anders Ericsson.

Våren ser sedan ut som följer för den Digitala studion: 31 januari Hoffmanns äventyr, 14 februari Iolanta & Riddar Blåskäggs borg, 19 februari Skattkammarön (familjeföreställning), 28 februari Lysande utsikter (familjeföreställning), 7 mars Möss och människor, 14 mars La donna del lago, 21 mars Otello, 9 april Linje lusta och 25 april Cavalleria rusticana & Pajazzo.

Lunchteater med soppa

Till Skövde stadsteater kommer: 17 februari Kalle Haglund ... och den stora skogen, 26 februari Sophie Scholl, 10 mars Romeo och Julia – En intim kammaropera, 13 mars Sanne Salomonsen, Mats Ronander & Benneth Fagerlund, 31 mars Middag, 7 april Roses for Anne Teresa – Fotball stories, 14 april Cullbergbaletten, 19 april Astrid – En saga om Sverige, 25-26 april Peter Carlsson & Blå grodorna.

Under våren blir det också lunchteater.

– Det är en ny satsning. Vi lånar in oss på Eric Ugglas och bjuder på soppa, säger Pelle Granbom.

Föreställningen som ges på kaféscenen 19 februari är De mislykte med Eva Ahlberg.

Vårsäsongen hos Skövde teaterförening inleds den 17 januari med Glada änkan i Digitala studion i Odeon och fortsätter med Svansjön den 25 januari i samma lokal.

– Digitala studion är sett över landet en kultursensation. Närmare 200 biografer kan ta emot och visa digitala sändningar. Det är fjärde året i Skövde, säger Anders Ericsson, kultursekreterare, och måttar en intressegraf som bara stiger uppåt.

2013 var beläggningen 60 procent, 2014 var den högre enligt ordföranden Pelle Granbom.

– Det är bra beläggning, den är något lägre på teatern, säger han.

– Men inte dålig där heller, inflikar Anders Ericsson.

Lovordad Kinnaman

På Skövde stadsteater inleds vårsäsongen den 28 januari med Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva. Den bygger på Ann Heberleins bok om bipolär sjukdom, typ 2, och har spelats på Dramaten där den fått många lovord.

– Det här är ett av de första gästspelen man gör med den här, säger Anders Ericsson.

Våren ser sedan ut som följer för den Digitala studion: 31 januari Hoffmanns äventyr, 14 februari Iolanta & Riddar Blåskäggs borg, 19 februari Skattkammarön (familjeföreställning), 28 februari Lysande utsikter (familjeföreställning), 7 mars Möss och människor, 14 mars La donna del lago, 21 mars Otello, 9 april Linje lusta och 25 april Cavalleria rusticana & Pajazzo.

Lunchteater med soppa

Till Skövde stadsteater kommer: 17 februari Kalle Haglund ... och den stora skogen, 26 februari Sophie Scholl, 10 mars Romeo och Julia – En intim kammaropera, 13 mars Sanne Salomonsen, Mats Ronander & Benneth Fagerlund, 31 mars Middag, 7 april Roses for Anne Teresa – Fotball stories, 14 april Cullbergbaletten, 19 april Astrid – En saga om Sverige, 25-26 april Peter Carlsson & Blå grodorna.

Under våren blir det också lunchteater.

– Det är en ny satsning. Vi lånar in oss på Eric Ugglas och bjuder på soppa, säger Pelle Granbom.

Föreställningen som ges på kaféscenen 19 februari är De mislykte med Eva Ahlberg.