09 jan 2015 20:00

23 jan 2015 15:18

Viktigaste orsaken till att starta eget

Den vanligaste anledningen till att nya företag startas i Västra Götaland är att man vill prova hur det är att driva eget. Bara ett fåtal gör det för att tjäna mer pengar.

Företagarförbundet Fria företagare och ekonomiföretaget Visma har i en undersökning tagit reda på vilka som är de viktigaste orsakerna till att man startar eget företag. Tre av tio företagare i Västra Götaland svarade att de ville prova hur det var att driva eget. Andra anledningar var att man kunde arbeta med det man tycker är roligt eller att man hade en affärsidé som man ville gå vidare med. Mest sugen på att driva eget är man i Kalmar län. Gotland har störst andel som vill driva eget för att få arbeta med ett intresse eller något de tycker är roligt.

Företagarförbundet Fria företagare och ekonomiföretaget Visma har i en undersökning tagit reda på vilka som är de viktigaste orsakerna till att man startar eget företag. Tre av tio företagare i Västra Götaland svarade att de ville prova hur det var att driva eget. Andra anledningar var att man kunde arbeta med det man tycker är roligt eller att man hade en affärsidé som man ville gå vidare med. Mest sugen på att driva eget är man i Kalmar län. Gotland har störst andel som vill driva eget för att få arbeta med ett intresse eller något de tycker är roligt.