11 jan 2015 18:30

23 jan 2015 15:56

Små grodorna i snöslask

Efter flera års uppehåll återupptogs den gamla traditionen med julgransplundring på Hertig Johans torg. Med ett tilltagande snöoväder under lördagens förmiddag var uppslutningen osäker. Skulle det komma några besökare?

– Det är lite av ett lotteri med tanke på vädret. Men det är en perfekt dag för att besöka badet i Arenan så det kan dra lite folk till centrum, säger Gustaf Wikblom på Skövde cityförening inför evenemanget.

Förhoppningen innan var att uppåt 250 barn skulle dyka upp. Nu blev det ett 40-tal personer som slank omkring i duggregn och snöglopp - tillsammans med Prästens lilla kråka, Andersson, Pettersson och Lundström och jag.

– Kallt! Men det blev lite godis i alla fall, säger Malin Fransson.

Repris

Frälsningsarmén stod för underhållningen och stortrivdes. De körde repris på ringlekarna en timma senare när fler barn med vuxna anlänt till torget.

– Jätteroligt. Då får vi chansen att synas bland folk, säger Britt-Marie Andersson och Angelica Eriksson Fulgencio, från Frälsningsarmen.

Efteråt blev det utdelning av välförtjänta godispåsar sponsrad av Cityföreningen. Eftertraktat skulle det visa sig.

– Med lite alvedon i kroppen så gick det att vara med, säger en mormor som deltog med sina två barnbarn som var lite krassliga för dagen.

Återupptagen tradition

Traditionen kom av sig och sedan 2004 har det inte varit någon julgransplundring på torget. Frälsningsarméns barngrupper har i stället kört inomhus. När Gustaf Wikblom tillträdde sin tjänst i oktober var detta ett sådant evenemang som han gärna ville dra i gång igen.

Kort varsel

– Man minns ju det från när man var yngre att det var en hel del sådant här. Men var höll man det och när? Nu bestämdes det här bestämdes på ganska kort varsel men vi gör det för att skapa något för barnen. Samtidigt kan det gör att fler tar sig till centrum.

– Det är lite av ett lotteri med tanke på vädret. Men det är en perfekt dag för att besöka badet i Arenan så det kan dra lite folk till centrum, säger Gustaf Wikblom på Skövde cityförening inför evenemanget.

Förhoppningen innan var att uppåt 250 barn skulle dyka upp. Nu blev det ett 40-tal personer som slank omkring i duggregn och snöglopp - tillsammans med Prästens lilla kråka, Andersson, Pettersson och Lundström och jag.

– Kallt! Men det blev lite godis i alla fall, säger Malin Fransson.

Repris

Frälsningsarmén stod för underhållningen och stortrivdes. De körde repris på ringlekarna en timma senare när fler barn med vuxna anlänt till torget.

– Jätteroligt. Då får vi chansen att synas bland folk, säger Britt-Marie Andersson och Angelica Eriksson Fulgencio, från Frälsningsarmen.

Efteråt blev det utdelning av välförtjänta godispåsar sponsrad av Cityföreningen. Eftertraktat skulle det visa sig.

– Med lite alvedon i kroppen så gick det att vara med, säger en mormor som deltog med sina två barnbarn som var lite krassliga för dagen.

Återupptagen tradition

Traditionen kom av sig och sedan 2004 har det inte varit någon julgransplundring på torget. Frälsningsarméns barngrupper har i stället kört inomhus. När Gustaf Wikblom tillträdde sin tjänst i oktober var detta ett sådant evenemang som han gärna ville dra i gång igen.

Kort varsel

– Man minns ju det från när man var yngre att det var en hel del sådant här. Men var höll man det och när? Nu bestämdes det här bestämdes på ganska kort varsel men vi gör det för att skapa något för barnen. Samtidigt kan det gör att fler tar sig till centrum.

  • Rikard Jansson

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.