14 jan 2015 10:41

23 jan 2015 15:56

Författare är Årets skaraborgare

UTMÄRKELSE: Årets skaraborgare utsedd

Författaren Kristina Appelqvist från Skövde är Årets skaraborgare 2014.
Det tillkännagav P4 Skaraborg på onsdagsförmiddagen.

P4 Skaraborgs programchef Jörgen Nyman redogjorde för juryns motivering:

”Hon har etablerat Skaraborg i den stora deckarvärlden, eller lockat deckarfantasterna till Skaraborg, om man hellre vill. Prästdottern från Skarstad, med rötter i den akademiska världen, har tagit sig an oblodiga gåtor i sann klassisk engelsk deckaranda. Alltid med utgångspunkt från Västgöta universitet, kryddat med bilder från bland annat Varnhem, Mariestad och nu senast Bjertorp slott”.

Kristina Appelqvist var själv överraskad när hon mottog beskedet i direktsändning på onsdagen.

– Helt otroligt. Det är fantastiskt hedrande och jag blir alldeles rörd över den här utmärkelsen. Det känns otroligt roligt. Det här är en kick, en uppmuntran till att fortsätta skriva och att skriva om Skaraborg förstås. Det känns alltid roligare att jobba när man vet att det är någon som uppskattar det man gör, sade hon i radiointervjun.

P4 Skaraborgs programchef Jörgen Nyman redogjorde för juryns motivering:

”Hon har etablerat Skaraborg i den stora deckarvärlden, eller lockat deckarfantasterna till Skaraborg, om man hellre vill. Prästdottern från Skarstad, med rötter i den akademiska världen, har tagit sig an oblodiga gåtor i sann klassisk engelsk deckaranda. Alltid med utgångspunkt från Västgöta universitet, kryddat med bilder från bland annat Varnhem, Mariestad och nu senast Bjertorp slott”.

Kristina Appelqvist var själv överraskad när hon mottog beskedet i direktsändning på onsdagen.

– Helt otroligt. Det är fantastiskt hedrande och jag blir alldeles rörd över den här utmärkelsen. Det känns otroligt roligt. Det här är en kick, en uppmuntran till att fortsätta skriva och att skriva om Skaraborg förstås. Det känns alltid roligare att jobba när man vet att det är någon som uppskattar det man gör, sade hon i radiointervjun.