16 jan 2015 17:14

23 jan 2015 15:18

Utredning pågår efter knivattack i december

Utredningen är inte klar och åklagaren har därför begärt och fått förlängd åtalstid för den man som är misstänkt för knivattacken mot en Skövdebo. Bland annat inväntas den tekniska undersökningen.

En Skövdebo i 50-årsåldern hittades skadad i en trappuppgång i ett bostadshus i Skövde i december. Polisen kunde spåra och gripa två misstänkta en stund senare, en man i 40-årsåldern och en 20 år yngre kvinna. Båda anhölls misstänkta för mord. Men när åklagaren senare kom med en begäran om häktning gällde det bara mannen och rubriceringen var dråpförsök. När han häktades beslutade tingsrätten att han var på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. Åtalet mot honom har därefter flyttats fram vid ett par tillfällen efter begäran från åklagaren.

Under fredagen blev det samma procedur. Åklagaren meddelande tingsrätten att förundersökningen inte är klar, bland annat inväntas rättsintyget och en rapport från den tekniska undersökningen.

Den häktade mannen gick med på förlängd åtalstid utan att domstolen behövde hålla förhandlingen. Nytt datum för åtal är satt till den 30 januari.

En Skövdebo i 50-årsåldern hittades skadad i en trappuppgång i ett bostadshus i Skövde i december. Polisen kunde spåra och gripa två misstänkta en stund senare, en man i 40-årsåldern och en 20 år yngre kvinna. Båda anhölls misstänkta för mord. Men när åklagaren senare kom med en begäran om häktning gällde det bara mannen och rubriceringen var dråpförsök. När han häktades beslutade tingsrätten att han var på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. Åtalet mot honom har därefter flyttats fram vid ett par tillfällen efter begäran från åklagaren.

Under fredagen blev det samma procedur. Åklagaren meddelande tingsrätten att förundersökningen inte är klar, bland annat inväntas rättsintyget och en rapport från den tekniska undersökningen.

Den häktade mannen gick med på förlängd åtalstid utan att domstolen behövde hålla förhandlingen. Nytt datum för åtal är satt till den 30 januari.