17 jan 2015 06:00

23 jan 2015 15:57

Visioner för konferensanläggning

Konferensboenden, korttidsboenden för sjukhuspersonal eller militärer, men även rena familjebostäder. Det föreslår nu företrädare för Karstorps hotell och konferens.

I ett brev till samhällsbyggnadsförvaltningen skriver Malek Malek att han vill att kommunen startar ett projekt för att ge möjlighet till utveckling av Karstorps hotell och konferens.

Vii förädla

– Vi vill förädla området ytterligare och ställer frågan till kommunen helt förutsättningslöst. Vi hoppas att det går att göra tillsammans med kommunen och bidra till att nå visionen om 60 000 invånare, säger Malek till SLA.

I dag består anläggningen av en huvudbyggnad med två sidobyggnader. I nya byggnader skulle det finnas plats för ytterligare konferensboenden, men även korttidsboende för sjukhuspersonal eller för militärens behov. Han utesluter heller inte rena familjebostäder.

– Jag tror att det är möjligt att skapa säkert 50 lägenheter. Det skulle skapande boenden i underbara miljöer.

Brevet till samhällsbyggnadsförvaltningen gick in till Skövde kommun den 2 december, men Malek Malek har inte fått svar. Nyligen har han skickat i väg en påminnelse.

Ska köpa

Malek Malek driver utbildningsföretaget Arcus, men agerar här för Alirob förvaltning AB. Han uppger att initiativet sker i samverkan med nuvarande ägaren Per Ringvall och att Alirob snart ska köpa mark och byggnader.

I ett brev till samhällsbyggnadsförvaltningen skriver Malek Malek att han vill att kommunen startar ett projekt för att ge möjlighet till utveckling av Karstorps hotell och konferens.

Vii förädla

– Vi vill förädla området ytterligare och ställer frågan till kommunen helt förutsättningslöst. Vi hoppas att det går att göra tillsammans med kommunen och bidra till att nå visionen om 60 000 invånare, säger Malek till SLA.

I dag består anläggningen av en huvudbyggnad med två sidobyggnader. I nya byggnader skulle det finnas plats för ytterligare konferensboenden, men även korttidsboende för sjukhuspersonal eller för militärens behov. Han utesluter heller inte rena familjebostäder.

– Jag tror att det är möjligt att skapa säkert 50 lägenheter. Det skulle skapande boenden i underbara miljöer.

Brevet till samhällsbyggnadsförvaltningen gick in till Skövde kommun den 2 december, men Malek Malek har inte fått svar. Nyligen har han skickat i väg en påminnelse.

Ska köpa

Malek Malek driver utbildningsföretaget Arcus, men agerar här för Alirob förvaltning AB. Han uppger att initiativet sker i samverkan med nuvarande ägaren Per Ringvall och att Alirob snart ska köpa mark och byggnader.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.