19 jan 2015 13:05

23 jan 2015 15:18

Misstänkta rånare begärda häktade

Förhandlingar hålls på måndagseftermiddagen

Det kommer att hållas häktningsförhandlingar under måndagseftermiddagen mot de tre män som misstänks för bilstöld och försök till grovt rån alternativt medhjälp till samma brott.

De tre männen, två av dem hemmahörande i Skövde och den tredje är skriven på en ort utanför området, anhölls efter att polisen hittat dem på Diabasvägen i Skövde vid en bil som stulits i Tidaholm. Först gällde misstankarna enbart det brottet. men snart visade polisen också intresse för dem gällande det rånförsök som tidigare under natten genomförts mot Shell/Seven eleven på Falköpingsvägen i Skövde. En rånare försökte då tvinga sig in i butiken när den anställde var på väg hem. Rånaren sköt också ett skott med den pistol han hotade den anställde med. Den anställde lyckades dock få på ett röklarm när han flydde in i butiken och kunde gömma sig i den rökfyllda lokalen och även larma polisen.

Gärningsmannen försvann från platsen.

Polisens enhet för grova brott utreder rånförsöket, enhetens chef Lars Johansson, vill dock inte kommentera varför de tre misstänks även för rånförsöket.

– Jag kan bara konstatera att vi har en hel del.

Johansson vill inte heller avslöja vad männen sagt i förhör eller vilka olika roller de skulle ha haft i rånförsöket.

Männen har begärts häktade och under måndagseftermiddagen kommer det att hållas häktningsförhandlingar i Skaraborgs tingsrätt i Skövde.

De tre männen, två av dem hemmahörande i Skövde och den tredje är skriven på en ort utanför området, anhölls efter att polisen hittat dem på Diabasvägen i Skövde vid en bil som stulits i Tidaholm. Först gällde misstankarna enbart det brottet. men snart visade polisen också intresse för dem gällande det rånförsök som tidigare under natten genomförts mot Shell/Seven eleven på Falköpingsvägen i Skövde. En rånare försökte då tvinga sig in i butiken när den anställde var på väg hem. Rånaren sköt också ett skott med den pistol han hotade den anställde med. Den anställde lyckades dock få på ett röklarm när han flydde in i butiken och kunde gömma sig i den rökfyllda lokalen och även larma polisen.

Gärningsmannen försvann från platsen.

Polisens enhet för grova brott utreder rånförsöket, enhetens chef Lars Johansson, vill dock inte kommentera varför de tre misstänks även för rånförsöket.

– Jag kan bara konstatera att vi har en hel del.

Johansson vill inte heller avslöja vad männen sagt i förhör eller vilka olika roller de skulle ha haft i rånförsöket.

Männen har begärts häktade och under måndagseftermiddagen kommer det att hållas häktningsförhandlingar i Skaraborgs tingsrätt i Skövde.