19 jan 2015 15:09

23 jan 2015 15:57

Rånmisstänkt trio häktades

Åtal om två veckor

De tre män som misstänks för försök till grovt rån på Shell i Skövde häktades på måndagen, en av dem för själva rånförsöket och två för medhjälp till brottet.

De tre männen, två av dem 20 år och hemmahörande i Skövde och den tredje 29 år och från annan ort, anhölls natten till fredagen efter att polisen tagit dem på Diabasvägen i Skövde vid en bil som stulits i Tidaholm. Först gällde misstankarna enbart det brottet, men snart visade polisen också intresse för dem gällande det rånförsök som tidigare under samma natt genomförts mot Shell på Falköpingsvägen i Skövde. En rånare försökte då tvinga sig in i butiken när den anställde var på väg hem. Rånaren sköt också ett skott i luften med den pistol han hotade den anställde med. Men rånaren kom inte över några pengar och försvann från platsen.

Tidigt talades det om att polisen funnit rånarluvor i den stulna bilen. Den uppgiften vill förundersökningsledaren i ärendet, kammaråklagare Sofia Karlsson, inte bekräfta.

– Jag kan inte säga någonting om utredningen i detta läget, säger hon till SLA några minuter innan den första häktningsförhandlingen i ärendet inleddes i Skaraborgs tingsrätt i Skövde på måndagen.

Hon vill heller inte kommentera vad som fått polisen att misstänkta männen för rånförsöket, men berättar att samtliga misstänks för inblandning. Hon vill dock inte precisera vilka roller de har haft och vem av dem som misstänks ha avlossat skottet.

Men när domstolen på måndagen häktade de tre framgår att det är 29-åringen som misstänks för själva rånförsöket och de två andra för medhjälp till brottet.

Åtal ska vara väckt om två veckor.

De tre männen, två av dem 20 år och hemmahörande i Skövde och den tredje 29 år och från annan ort, anhölls natten till fredagen efter att polisen tagit dem på Diabasvägen i Skövde vid en bil som stulits i Tidaholm. Först gällde misstankarna enbart det brottet, men snart visade polisen också intresse för dem gällande det rånförsök som tidigare under samma natt genomförts mot Shell på Falköpingsvägen i Skövde. En rånare försökte då tvinga sig in i butiken när den anställde var på väg hem. Rånaren sköt också ett skott i luften med den pistol han hotade den anställde med. Men rånaren kom inte över några pengar och försvann från platsen.

Tidigt talades det om att polisen funnit rånarluvor i den stulna bilen. Den uppgiften vill förundersökningsledaren i ärendet, kammaråklagare Sofia Karlsson, inte bekräfta.

– Jag kan inte säga någonting om utredningen i detta läget, säger hon till SLA några minuter innan den första häktningsförhandlingen i ärendet inleddes i Skaraborgs tingsrätt i Skövde på måndagen.

Hon vill heller inte kommentera vad som fått polisen att misstänkta männen för rånförsöket, men berättar att samtliga misstänks för inblandning. Hon vill dock inte precisera vilka roller de har haft och vem av dem som misstänks ha avlossat skottet.

Men när domstolen på måndagen häktade de tre framgår att det är 29-åringen som misstänks för själva rånförsöket och de två andra för medhjälp till brottet.

Åtal ska vara väckt om två veckor.