21 jan 2015 19:59

23 jan 2015 15:57

Inget Chalmers för Sigbritt Karlsson

GÖTEBORG: Styrelsen beslutade om ny rektor

Stefan Bengtsson blir ny rektor för Chalmers.
Därmed valdes alltså Sigbritt Karlsson bort i den sista gallringen.

Sigbritt Karlsson, rektor på Högskolan i Skövde, var en av två kandidater till rektorsposten på Chalmers. Den andre var Stefan Bengtsson, rektor på Malmö högskola, och de två kandidaterna presenterades av valberedningen vid dagens styrelsemöte sina två slutkandidater till tjänsten.

Där beslutade styrelsen att välja Bengtsson till ny rektor på Chalmers.

– Valet stod mellan två toppkandidater som med råge svarar mot styrelsens förväntningar. Det som fällde avgörandet var Stefans starka ledaregenskaper, säger styrelsens ordförande Lena Treschow Torell i ett pressmeddelande

Stefan Bengtsson tillträder under sommaren 2015.

Sigbritt Karlsson, rektor på Högskolan i Skövde, var en av två kandidater till rektorsposten på Chalmers. Den andre var Stefan Bengtsson, rektor på Malmö högskola, och de två kandidaterna presenterades av valberedningen vid dagens styrelsemöte sina två slutkandidater till tjänsten.

Där beslutade styrelsen att välja Bengtsson till ny rektor på Chalmers.

– Valet stod mellan två toppkandidater som med råge svarar mot styrelsens förväntningar. Det som fällde avgörandet var Stefans starka ledaregenskaper, säger styrelsens ordförande Lena Treschow Torell i ett pressmeddelande

Stefan Bengtsson tillträder under sommaren 2015.