21 jan 2015 06:46

28 jan 2015 16:13

Plogbil i brand

Strax innan klockan sex på onsdagsmorgonen utbröt en brand i hytten i en av Skövde kommuns plogbilar. Föraren lyckades i sista stund slänga sig ur plogbilen.

Plogbilen fattade eld vid handelsvägen, vid Karstorpsrondellen intill en bensinmack. Flera brandbilar och ett flertal brandmän var på platsen och arbetade med släckningsarbetet Branden befaras ha startat i eller strax under förarhytten. Föraren, en entreprenör anlitad av Skövde kommun, lyckades dock kasta sig ur hytten och klarade sig helt utan skador. Flera anställda råkade av en händelse vara på platsen för att dricka kaffe och kunde kasta sig in på bensinmacken för att hämta brandsläckare.

Sanering och försening

Renita Påsse, arbetsledare på sektor service på Skövde kommun, var på plats vid branden.

- Ingen har skadat sig men vi vet inte vad som orsakat branden. Det kommer nu bli förseningar med plogningsarbetet på Norrmalmsområdet, säger Renita.

Vid 07.15-tiden var släckninsarbetet avslutat.

- Vi är åter på station och har avslutat ärendet. Det släcktes ganska omgående, jag uppfattade inte att det var någon spridningsrisk till bensinmacken, säger Tomas Lindström på Räddningstjänsten, Östra Skaraborg.

Räddningstjänsten har även genomfört sanering av platsen.

- Det har runnit ut lite diesel. Uppskattningsvis 30 liter men det har inte runnit ned i några brunnar, säger Tomas Lindström.

Plogbilen fattade eld vid handelsvägen, vid Karstorpsrondellen intill en bensinmack. Flera brandbilar och ett flertal brandmän var på platsen och arbetade med släckningsarbetet Branden befaras ha startat i eller strax under förarhytten. Föraren, en entreprenör anlitad av Skövde kommun, lyckades dock kasta sig ur hytten och klarade sig helt utan skador. Flera anställda råkade av en händelse vara på platsen för att dricka kaffe och kunde kasta sig in på bensinmacken för att hämta brandsläckare.

Sanering och försening

Renita Påsse, arbetsledare på sektor service på Skövde kommun, var på plats vid branden.

- Ingen har skadat sig men vi vet inte vad som orsakat branden. Det kommer nu bli förseningar med plogningsarbetet på Norrmalmsområdet, säger Renita.

Vid 07.15-tiden var släckninsarbetet avslutat.

- Vi är åter på station och har avslutat ärendet. Det släcktes ganska omgående, jag uppfattade inte att det var någon spridningsrisk till bensinmacken, säger Tomas Lindström på Räddningstjänsten, Östra Skaraborg.

Räddningstjänsten har även genomfört sanering av platsen.

- Det har runnit ut lite diesel. Uppskattningsvis 30 liter men det har inte runnit ned i några brunnar, säger Tomas Lindström.