21 jan 2015 06:00

23 jan 2015 15:57

Spretiga förklaringar från häktad trio

RÅNFÖRSÖK: Polisen söker efter vapnet

De tre män som misstänks för rånförsöket mot Shell har alla olika förklaringar till varför de befann sig i närheten av butiken efter rånet.
– De förnekar ju brott, men det finns avvikelser i deras berättelser om vad de gjorde där, säger Lars Johansson, Skövdepolisen.

De tre männen, två 20-åringar från Skövde och en 29-åring från annan ort, anhölls natten till fredagen efter att polisen tagit dem i närheten av Falköpingsvägen i Skövde vid en bil som stulits i Tidaholm. Först gällde misstankarna enbart bilstöld, men snart visade polisen också intresse för dem gällande det rånförsök som tidigare under samma natt genomförts mot Shell/Seven eleven på just Falköpingsvägen. En rånare försökte då tvinga sig in i butiken och sköt också ett skott i luften med en pistol.

När de tre häktades under måndagen förnekade de brott. Nu visar det sig också att de i tidigare förhör har lämnat olika versioner om varför de befann sig i närheten av Shell kort efter rånet.

– Vi har fått förklaringar av dem varför de var där, men de får inte helt ihop sina berättelser. Alla tre säger att de varit tillsammans, men de lämnar olika uppgifter om vad de gjort, säger Lars Johansson, chef för polisens enhet för grova brott.

Johansson är för övrigt fåordig om den pågående utredningen, men säger att det finns bevis mot männen.

– I alla fall så pass mycket att tingsrätten häktade dem på sannolika skäl.

Det var den 29-årige mannen som häktades misstänkt för själva gärningen, men hur polisen har kunnat komma fram till att det skulle vara just han som hotade den butiksanställde och sköt med en pistol, vill Johansson inte avslöja.

Polisen har under tisdagen fortsatt att leta after vapnet och även efter en tomhylsa.

– Vi har gått igenom containrar och annat i närområdet, men vi har inte hittat något vapen.

Nyligen sköts en butiksägare i Tidaholm i benet vid ett rånförsök. Den gärningsmannen är inte gripen. Likheterna med rånförsöket mot Shell är stora, men enligt Johansson har polisen inte förhört de tre nu häktade mot det brottet.

– Det viktigaste nu var att få dem häktade för Skövderånet, sedan får vi se vad utredningen om Tidaholmsrånet ger.

De tre männen, två 20-åringar från Skövde och en 29-åring från annan ort, anhölls natten till fredagen efter att polisen tagit dem i närheten av Falköpingsvägen i Skövde vid en bil som stulits i Tidaholm. Först gällde misstankarna enbart bilstöld, men snart visade polisen också intresse för dem gällande det rånförsök som tidigare under samma natt genomförts mot Shell/Seven eleven på just Falköpingsvägen. En rånare försökte då tvinga sig in i butiken och sköt också ett skott i luften med en pistol.

När de tre häktades under måndagen förnekade de brott. Nu visar det sig också att de i tidigare förhör har lämnat olika versioner om varför de befann sig i närheten av Shell kort efter rånet.

– Vi har fått förklaringar av dem varför de var där, men de får inte helt ihop sina berättelser. Alla tre säger att de varit tillsammans, men de lämnar olika uppgifter om vad de gjort, säger Lars Johansson, chef för polisens enhet för grova brott.

Johansson är för övrigt fåordig om den pågående utredningen, men säger att det finns bevis mot männen.

– I alla fall så pass mycket att tingsrätten häktade dem på sannolika skäl.

Det var den 29-årige mannen som häktades misstänkt för själva gärningen, men hur polisen har kunnat komma fram till att det skulle vara just han som hotade den butiksanställde och sköt med en pistol, vill Johansson inte avslöja.

Polisen har under tisdagen fortsatt att leta after vapnet och även efter en tomhylsa.

– Vi har gått igenom containrar och annat i närområdet, men vi har inte hittat något vapen.

Nyligen sköts en butiksägare i Tidaholm i benet vid ett rånförsök. Den gärningsmannen är inte gripen. Likheterna med rånförsöket mot Shell är stora, men enligt Johansson har polisen inte förhört de tre nu häktade mot det brottet.

– Det viktigaste nu var att få dem häktade för Skövderånet, sedan får vi se vad utredningen om Tidaholmsrånet ger.