21 jan 2015 15:41

23 jan 2015 15:18

Student avstängd för fusk

En student på Högskolan i Skövde stängs av under en månad för att ha fuskat vid en examination.

En lärare upptäckte att en inlämningsuppgift som studenten presenterat låg på en mycket hög nivå, och läraren blev då misstänksam.

Det visade sig att studenten hade kopierat materialet från nätet, något som hen omedelbart erkände. Studenten hänvisade till prestationsångest och att inte vilja ha icke godkända uppgifter släpande i studiearbetet.

En lärare upptäckte att en inlämningsuppgift som studenten presenterat låg på en mycket hög nivå, och läraren blev då misstänksam.

Det visade sig att studenten hade kopierat materialet från nätet, något som hen omedelbart erkände. Studenten hänvisade till prestationsångest och att inte vilja ha icke godkända uppgifter släpande i studiearbetet.