21 jan 2015 17:03

23 jan 2015 15:18

Verkstad stämmer bilfirma

SKÖVDE: Oense om avtal

En bilverkstad i Skövde stämmer en bilfirma. Bilverkstaden hävdar att bilfirman begått avtalsbrott och kräver nu 1,9 miljoner kronor i skadestånd.

På onsdagen lämnade bilverkstadens juridiska ombud in stämningen mot bilfirman, även den i Skövde. Bilverkstaden hävdar att det finns ett avtal mellan parterna som ska gälla till och med maj 2016 och man anser att man har uppfyllt alla sina åtaganden enligt detta avtal.

Bilfirman har i en skrivelse i höstas utan saklig och avtalsenlig grund sagt upp och hävt avtalet, hävdar bilverkstaden i stämningen. I denna skrivelse uppger bilfirman att skälet till uppsägningen av avtalet är att verkstaden inte har uppfyllt alla krav.

När verkstaden nu stämmer bilfirman yrkar man att Skaraborgs tingsrätt ska förpliktiga bilfirman att betala ett skadestånd på 1,9 miljoner kronor, detta avser bland annat utebliven vinst.

På onsdagen lämnade bilverkstadens juridiska ombud in stämningen mot bilfirman, även den i Skövde. Bilverkstaden hävdar att det finns ett avtal mellan parterna som ska gälla till och med maj 2016 och man anser att man har uppfyllt alla sina åtaganden enligt detta avtal.

Bilfirman har i en skrivelse i höstas utan saklig och avtalsenlig grund sagt upp och hävt avtalet, hävdar bilverkstaden i stämningen. I denna skrivelse uppger bilfirman att skälet till uppsägningen av avtalet är att verkstaden inte har uppfyllt alla krav.

När verkstaden nu stämmer bilfirman yrkar man att Skaraborgs tingsrätt ska förpliktiga bilfirman att betala ett skadestånd på 1,9 miljoner kronor, detta avser bland annat utebliven vinst.