22 jan 2015 11:46

23 jan 2015 15:18

Dömd till fängelse för narkotikabrott

Ett års fängelse blev tingsrättens dom mot den 22-åring som sålt narkotika till ungdomar – två av dem bara 15, 16 år gamla – vid ett stort antal tillfällen. Tingsrätten anser att någon annan påföljd än fängelse inte är aktuell.

Åtalet mot den 22-årige Skövdebon gjorde gällande att han hade gjort sig skyldig till en omfattande narkotikahandel i Skövde. Åklagaren sade till SLA att mannen också misstänktes för att ha sålt mer, men att det man kunde bevisa fanns med i åtalet.

Åklagaren menade att mannen hade sålt narkotika i vinstsyfte och att verksamheten har varit både varaktig och organiserad.

Mannen åtalades på 14 punkter – flertalet av punkterna gällde narkotikabrott då 22-åringen vid ett stort antal tillfällen skulle ha sålt cannabis till unga Skövdebor, flera av dem i hans egen ålder, men en eller två av köparna var bara 15, 16 år. Brotten begicks under ett halvår under förra året.

För en vecka sedan hölls rättegång mot mannen, på torsdagen meddelade Skaraborgs tingsrätt dom mot honom. Domstolen säger att det är helt uppenbart att hans konversationer via Facebook och sms, med ungdomar som är hörda som vittnen i målet, handlar om försäljning av bland annat cannabis. Tingsrätten anser därför att det är styrkt att han har överlåtit cannabis till ungdomarna i den omfattning som sägs i åtalet.

Tingsrätten anser med hänsyn till det höga straffvärdet och att mannen har återfallit i liknande brottslighet att någon annan påföljd än fängelse inte kan komma ifråga. En tidigare utdömd skyddstillsyn undanröjs och gemensamt straff för de gamla och de nya brotten bestäms till ett års fängelse

Åtalet mot den 22-årige Skövdebon gjorde gällande att han hade gjort sig skyldig till en omfattande narkotikahandel i Skövde. Åklagaren sade till SLA att mannen också misstänktes för att ha sålt mer, men att det man kunde bevisa fanns med i åtalet.

Åklagaren menade att mannen hade sålt narkotika i vinstsyfte och att verksamheten har varit både varaktig och organiserad.

Mannen åtalades på 14 punkter – flertalet av punkterna gällde narkotikabrott då 22-åringen vid ett stort antal tillfällen skulle ha sålt cannabis till unga Skövdebor, flera av dem i hans egen ålder, men en eller två av köparna var bara 15, 16 år. Brotten begicks under ett halvår under förra året.

För en vecka sedan hölls rättegång mot mannen, på torsdagen meddelade Skaraborgs tingsrätt dom mot honom. Domstolen säger att det är helt uppenbart att hans konversationer via Facebook och sms, med ungdomar som är hörda som vittnen i målet, handlar om försäljning av bland annat cannabis. Tingsrätten anser därför att det är styrkt att han har överlåtit cannabis till ungdomarna i den omfattning som sägs i åtalet.

Tingsrätten anser med hänsyn till det höga straffvärdet och att mannen har återfallit i liknande brottslighet att någon annan påföljd än fängelse inte kan komma ifråga. En tidigare utdömd skyddstillsyn undanröjs och gemensamt straff för de gamla och de nya brotten bestäms till ett års fängelse