22 jan 2015 09:54

23 jan 2015 15:18

Påkörning och hot efter köbråk

32-årig Skövdebo åtalas

Det blev ordväxling på bensinmacken i Skövde när två män skulle tanka. En av dem blev så arg att han körde på den andre två gånger med bilen. Efter polisanmälan hotade han honom och sade att det skulle bli bråk om den inte togs tillbaka.

Männen stod i kö på en bensinstation i Skövde i oktober förra året och väntade på att få tanka. Men när det var dags för tankning blev de oense om vilken pump som skulle användas och en av dem, en 32-årig Skövdebo, blev så förbannad på den andre mannen att han körde på honom med bilen två gånger. Mannen träffades på benet och foten, vilket orsakade både smärta, blånad och ömhet.

Mannen som blev påkörd polisanmälde händelsen. 32-åringen ringde sedan till mannen mitt i natten och sade att han var en idiot och att han skulle ta tillbaka anmälan. 32-åringen sade också att han visste att mannen hade familj och han kände dessutom till var hans mamma bodde. Om inte anmälan togs tillbaka skulle det bli bråk, var ett annat budskap från 32-åringen. Enligt mannen ska 32-åringen också ha sagt något om att ”jag har lagt mycket pengar på min pistol”. 32-åringen har i förhör förklarat att han syftade på pumpistolen, inget annat.

Nu åtalas 32-åringen för misshandel och övergrepp i rättssak och det yrkas också att han ska betala 12 000 kronor i skadestånd till mannen.

Flera personer såg när 32-åringen körde på mannen, vittnen som kommer att kallas till rättegången, men 32-åringen nekar ändå till brott.

Han nekar också till övergrepp i rättsak.

Männen stod i kö på en bensinstation i Skövde i oktober förra året och väntade på att få tanka. Men när det var dags för tankning blev de oense om vilken pump som skulle användas och en av dem, en 32-årig Skövdebo, blev så förbannad på den andre mannen att han körde på honom med bilen två gånger. Mannen träffades på benet och foten, vilket orsakade både smärta, blånad och ömhet.

Mannen som blev påkörd polisanmälde händelsen. 32-åringen ringde sedan till mannen mitt i natten och sade att han var en idiot och att han skulle ta tillbaka anmälan. 32-åringen sade också att han visste att mannen hade familj och han kände dessutom till var hans mamma bodde. Om inte anmälan togs tillbaka skulle det bli bråk, var ett annat budskap från 32-åringen. Enligt mannen ska 32-åringen också ha sagt något om att ”jag har lagt mycket pengar på min pistol”. 32-åringen har i förhör förklarat att han syftade på pumpistolen, inget annat.

Nu åtalas 32-åringen för misshandel och övergrepp i rättssak och det yrkas också att han ska betala 12 000 kronor i skadestånd till mannen.

Flera personer såg när 32-åringen körde på mannen, vittnen som kommer att kallas till rättegången, men 32-åringen nekar ändå till brott.

Han nekar också till övergrepp i rättsak.