23 jan 2015 16:00

29 jan 2015 06:00

Smugglade narkotika – åtalas

NYHETER: Skövdebo förde in droger i landet

En 23-årig Skövdebo har åtalats misstänkt för flera fall av narkotikasmuggling och smuggling. Bland annat har han försökt att smuggla in narkotika via Arlanda, men har tagits i tullen.

Åtalet mot Skövdebon är omfattande och innehåller flera punkter. Det handlar om ett fall av smuggling, då han inte anmält 200 sprutor och 200 kanyler till tullbehandling vid införsel i Sverige. Detta skedde i maj 2013 i Malmö. Kanyler och sprutor togs i beslag.

Han har också vid flera tillfällen under hösten 2013 smugglat in narkotika via Arlanda. Vid ett tillfälle hade han med sig över 100 narkotikaklassade tabletter, vid ett annat tillfälle rörde det sig om 60-talet tabletter. För dessa gärningar åtalas han misstänkt för narkotikasmuggling. Även i dessa fall har det gjorts beslag.

Vid en husrannsakan i mannens hem i Skövde i maj förra året hade han både narkotika och dopningsmedel i sin bostad. Vid samma tillfälle hade han en elpistol utan att ha rätt till det. Därför åtalas han också misstänkt för vapenbrott.

Mannen förnekar brotten som rör smuggling och narkotikasmuggling.

Åtalet mot Skövdebon är omfattande och innehåller flera punkter. Det handlar om ett fall av smuggling, då han inte anmält 200 sprutor och 200 kanyler till tullbehandling vid införsel i Sverige. Detta skedde i maj 2013 i Malmö. Kanyler och sprutor togs i beslag.

Han har också vid flera tillfällen under hösten 2013 smugglat in narkotika via Arlanda. Vid ett tillfälle hade han med sig över 100 narkotikaklassade tabletter, vid ett annat tillfälle rörde det sig om 60-talet tabletter. För dessa gärningar åtalas han misstänkt för narkotikasmuggling. Även i dessa fall har det gjorts beslag.

Vid en husrannsakan i mannens hem i Skövde i maj förra året hade han både narkotika och dopningsmedel i sin bostad. Vid samma tillfälle hade han en elpistol utan att ha rätt till det. Därför åtalas han också misstänkt för vapenbrott.

Mannen förnekar brotten som rör smuggling och narkotikasmuggling.