27 jan 2015 18:41

29 jan 2015 06:00

Skänker miljon till cancerforskning

BIDRAG: Lions utlyser ny ansökningsomgång

Lions cancerfond väst skänker nu ytterligare en miljon kronor till cancerforskning i Västsverige.

Sedan 2010 har Lions Cancerfond väst tilldelat 31 olika forskningsprojekt sammanlagt 3 861 000 kronor till cancerforskning. Nu ska fonden donera ytterligare pengar och utlyser därför en ny ansökningsomgång.

Spridda projekt

Där avsätter man en miljon kronor till cancerforskningsprojekt i västra Sverige.

– Genom forskningsstöd från vår fond har projekt kunnat genomföras som annars kanske inte skulle ha blivit av, säger Lars Ersmarker, ordförande i Lions Cancerfond Väst i ett pressmeddelande.

Kunskapsökning

– Vi har stött projekt inte enbart vid Göteborgs Universitet och Sahlgrenska Akademin utan också vid sjukhusen i Lidköping, Skövde och Trollhättan. Vi kan därför glädja oss åt, att kunna bidra till kunskapsökningen inom cancerområdet i regionen, till gagn för de cirka 10 000 personer i västra Götaland, som varje år drabbas av cancer.

Stödet har hittills fokuserat främst på cancerpatienternas vård samt behandlingens effekt och biverkningar.

Sedan 2010 har Lions Cancerfond väst tilldelat 31 olika forskningsprojekt sammanlagt 3 861 000 kronor till cancerforskning. Nu ska fonden donera ytterligare pengar och utlyser därför en ny ansökningsomgång.

Spridda projekt

Där avsätter man en miljon kronor till cancerforskningsprojekt i västra Sverige.

– Genom forskningsstöd från vår fond har projekt kunnat genomföras som annars kanske inte skulle ha blivit av, säger Lars Ersmarker, ordförande i Lions Cancerfond Väst i ett pressmeddelande.

Kunskapsökning

– Vi har stött projekt inte enbart vid Göteborgs Universitet och Sahlgrenska Akademin utan också vid sjukhusen i Lidköping, Skövde och Trollhättan. Vi kan därför glädja oss åt, att kunna bidra till kunskapsökningen inom cancerområdet i regionen, till gagn för de cirka 10 000 personer i västra Götaland, som varje år drabbas av cancer.

Stödet har hittills fokuserat främst på cancerpatienternas vård samt behandlingens effekt och biverkningar.