28 jan 2015 13:17

29 jan 2015 06:01

Elever inspirerades av besök på GSP

60 belgiska studenter är i Skövde och på onsdag förmiddag besöktes Gothia Science Park.
Där fick de en inblick i utvecklingen av dataspel.
– Väldigt kul att få se hur man gör dataspel, säger Kelly Smekens och Amber Vereecke.

De belgiska ungdomarna kommer från en skola i belgiska Brugge och de anlände tillsammans med lärare i söndags. De stannar i Skövde till och med fredag och besöket ingår i ett utbytesprojekt med ekonomiprogrammet på Västerhöjdsgymnasiet. Fokus ligger på entreprenörskap och Ung Företagsamhet. De belgiska eleverna har egna UF-företag och besöket i Skövde är värdefullt.

– De är väldigt entusiastiska och att få åka iväg tillsammans till ett annat land innebär bra erfarenhet, säger Kristof Punie som är projektledare för den belgiska skolans utbyte med Västerhöjd.

Provspelade

Under den knappa veckan i Skövde hinner de med mycket och onsdagen innehöll – förutom ett besök på Volvo – även en förmiddag på Gothia Science Park. Förutom lite generell information om att studera på Högskolan i Skövde så fick de dessutom träffa dataspelsföretag och provspela.

Kelly Smekens och Amber Vereecke testade bland annat Magnetic Cage Closed och instruerades av Martin Lovén från Guru Games. De båda tyckte det var spännande och besöket i Sverige ger dem mycket. Den svenska och belgiska skolan skiljer sig åt en del.

– Det är väldigt annorlunda. Här är det mycket mer personligt, öppet och avslappnat, säger Kelly.

– I Belgien är det mer strikt och mer regler, konstaterar Amber.

Presenterade företag

Kontakten med den belgiska skolan kommer ursprungligen från Fågelviksgymnasiet, men nu har Västerhöjdsgymnasiet tagit över. Måndagen och tisdagen spenderade eleverna på skolan där de presenterade sina företag för varandra. Sedan blir det också en del företagsbesök under vistelsen i Sverige och på torsdagen ska de belgiska ungdomarna sälja sina produkter på torgmarknaden.

Vid sidan om skolan har det också blivit en hel del fritid – bland annat var måndagens vintersportaktivitet på Billingen uppskattad.

I mars går utbytet åt andra hållet då 19 UF-elever från Västerhöjdsgymnasiet åker till Belgien på studiebesök.

De belgiska ungdomarna kommer från en skola i belgiska Brugge och de anlände tillsammans med lärare i söndags. De stannar i Skövde till och med fredag och besöket ingår i ett utbytesprojekt med ekonomiprogrammet på Västerhöjdsgymnasiet. Fokus ligger på entreprenörskap och Ung Företagsamhet. De belgiska eleverna har egna UF-företag och besöket i Skövde är värdefullt.

– De är väldigt entusiastiska och att få åka iväg tillsammans till ett annat land innebär bra erfarenhet, säger Kristof Punie som är projektledare för den belgiska skolans utbyte med Västerhöjd.

Provspelade

Under den knappa veckan i Skövde hinner de med mycket och onsdagen innehöll – förutom ett besök på Volvo – även en förmiddag på Gothia Science Park. Förutom lite generell information om att studera på Högskolan i Skövde så fick de dessutom träffa dataspelsföretag och provspela.

Kelly Smekens och Amber Vereecke testade bland annat Magnetic Cage Closed och instruerades av Martin Lovén från Guru Games. De båda tyckte det var spännande och besöket i Sverige ger dem mycket. Den svenska och belgiska skolan skiljer sig åt en del.

– Det är väldigt annorlunda. Här är det mycket mer personligt, öppet och avslappnat, säger Kelly.

– I Belgien är det mer strikt och mer regler, konstaterar Amber.

Presenterade företag

Kontakten med den belgiska skolan kommer ursprungligen från Fågelviksgymnasiet, men nu har Västerhöjdsgymnasiet tagit över. Måndagen och tisdagen spenderade eleverna på skolan där de presenterade sina företag för varandra. Sedan blir det också en del företagsbesök under vistelsen i Sverige och på torsdagen ska de belgiska ungdomarna sälja sina produkter på torgmarknaden.

Vid sidan om skolan har det också blivit en hel del fritid – bland annat var måndagens vintersportaktivitet på Billingen uppskattad.

I mars går utbytet åt andra hållet då 19 UF-elever från Västerhöjdsgymnasiet åker till Belgien på studiebesök.