28 jan 2015 16:52

29 jan 2015 06:01

Ksau antog planprogram

Mer handel, fler bostäder och en friskola. Det är en del av innehållet i det planprogram för en del av Norrmalm som kommunstyrelsens arbetsutskott godkänt.

Planprogrammet för en del av Norrmalm godkändes av kommunstyrelsens arbetsutskott på onsdagen. Det har tagits fram av samhällsbyggnadsförvaltningen och berör kvarteren Släggan, Hammaren, Städet, Försäljaren, Köpmannen samt Mossagården.

– Vi har gjort ett tillägg och det är att vi framhåller betydelsen av att tillgängligheten till näringsidkare utmed Gustaf Adolfsgatan särskilt beaktas i framtida utvecklingsplaner av trafikflödet på gatan, säger Leif Walterum, förste vice ordförande (C).

Planprogrammet ska upp i kommunstyrelsen för beslut den 9 februari. Det ligger sedan till grund för nästa steg; att göra en detaljplan för området.

– Jag hoppas vi kan jobba mer med planprogram i framtiden. Det gör att man skapar en helhetssyn för ett område, det är viktigt både för våra planerare men också för tänkbara exploatörer.

Planprogrammet gör att man är ett steg närmare byggnation på Mossagården, som SLA har skrivit om vid ett flertal tillfällen de senaste åren.

– Men Mossagården ligger inte först i ledet av nybyggnationen. Vi har Aspö, Frostaliden, Trädgårdsstaden och villatomter på ett antal olika områden, säger Leif Walterum och tillägger att det ännu inte går att säga när Mossagården kan bebyggas.

Planprogrammet för en del av Norrmalm godkändes av kommunstyrelsens arbetsutskott på onsdagen. Det har tagits fram av samhällsbyggnadsförvaltningen och berör kvarteren Släggan, Hammaren, Städet, Försäljaren, Köpmannen samt Mossagården.

– Vi har gjort ett tillägg och det är att vi framhåller betydelsen av att tillgängligheten till näringsidkare utmed Gustaf Adolfsgatan särskilt beaktas i framtida utvecklingsplaner av trafikflödet på gatan, säger Leif Walterum, förste vice ordförande (C).

Planprogrammet ska upp i kommunstyrelsen för beslut den 9 februari. Det ligger sedan till grund för nästa steg; att göra en detaljplan för området.

– Jag hoppas vi kan jobba mer med planprogram i framtiden. Det gör att man skapar en helhetssyn för ett område, det är viktigt både för våra planerare men också för tänkbara exploatörer.

Planprogrammet gör att man är ett steg närmare byggnation på Mossagården, som SLA har skrivit om vid ett flertal tillfällen de senaste åren.

– Men Mossagården ligger inte först i ledet av nybyggnationen. Vi har Aspö, Frostaliden, Trädgårdsstaden och villatomter på ett antal olika områden, säger Leif Walterum och tillägger att det ännu inte går att säga när Mossagården kan bebyggas.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.