28 jan 2015 05:00

29 jan 2015 06:01

Skövdebostäders vd: "Anmäl lägre temperatur än 21 grader"

Hyresgäster har synpunkter på värmen hos Skövdebostäder, eller snarare avsaknaden av den.
– Fryser som en hund, mina fingrar blir iskalla och jag måste göra fingergympa för att hålla dem varma, säger en hyresgäst i Lillegården till SLA.

Det är inte ovanligt att det i SLA förekommer insändare om dålig värme i Skövdebostäders lägenheter.

– Jag har inte bott i Skövdebostäder länge och har trott när jag har läst insändare om den dåliga värmen att det väl är klagomål från frusna människor. Men nu har jag själv fått uppleva hur kallt det är, säger hyresgästen.

– Jag har aldrig varit frusen tidigare, men har blivit det.

Iskalla fingrar

Han berättar om kalla golv och drag från fönstren.

– När jag satt vid köksbordet blev mina fingrar alldeles iskalla. Jag fick hålla på med fingergymnastik för att få upp värmen.

Hyresgästen anser inte att bostadsbolaget uppfyller kraven på en dräglig inomhustemperatur.

– Detta är ju inget som en enskild hyresgäst kan göra något åt – mina element går för fullt med det hjälper inte. Jag mätte det till 19 grader i lägenheten och det är för kallt. Då har det ändå inte har varit någon kall vinter.

En annan hyresgäst berättar om en mångårig kamp för att få en bra inomhustemperatur.

– Min dotter skrev till slut en insändare och kontaktade också Skövdebostäder. Två dagar senare höjdes temperaturen, men jag hade klagat många gånger tidigare utan effekt.

Hyresgästen ser tillbaka på åren med värmefläkt, rinnande varmvatten och öppen ugn – allt för att få upp värmen.

– Men i dag är allt bättre.

Anmäl avvikelser

Enligt Skövdebostäders vd Dan Sandén rekommenderar Socialstyrelsen 20 till 23 grader.

– Med det som riktlinje har vi beslutat att temperaturen ska vara 21 grader, plus/minus en halv grad. Har man kallare måste man anmäla det till oss så att vi kan åtgärda felet, det kan handla om systemfel eller inkörningsproblem.

– Men får vi inget veta kan vi ju inte göra något åt det.

Sandén säger att bostadsbolaget inte nås av speciellt många klagomål om dålig värme.

– Nej, men så fort vi får kännedom om det försöker vi rätta till det.

Det är inte ovanligt att det i SLA förekommer insändare om dålig värme i Skövdebostäders lägenheter.

– Jag har inte bott i Skövdebostäder länge och har trott när jag har läst insändare om den dåliga värmen att det väl är klagomål från frusna människor. Men nu har jag själv fått uppleva hur kallt det är, säger hyresgästen.

– Jag har aldrig varit frusen tidigare, men har blivit det.

Iskalla fingrar

Han berättar om kalla golv och drag från fönstren.

– När jag satt vid köksbordet blev mina fingrar alldeles iskalla. Jag fick hålla på med fingergymnastik för att få upp värmen.

Hyresgästen anser inte att bostadsbolaget uppfyller kraven på en dräglig inomhustemperatur.

– Detta är ju inget som en enskild hyresgäst kan göra något åt – mina element går för fullt med det hjälper inte. Jag mätte det till 19 grader i lägenheten och det är för kallt. Då har det ändå inte har varit någon kall vinter.

En annan hyresgäst berättar om en mångårig kamp för att få en bra inomhustemperatur.

– Min dotter skrev till slut en insändare och kontaktade också Skövdebostäder. Två dagar senare höjdes temperaturen, men jag hade klagat många gånger tidigare utan effekt.

Hyresgästen ser tillbaka på åren med värmefläkt, rinnande varmvatten och öppen ugn – allt för att få upp värmen.

– Men i dag är allt bättre.

Anmäl avvikelser

Enligt Skövdebostäders vd Dan Sandén rekommenderar Socialstyrelsen 20 till 23 grader.

– Med det som riktlinje har vi beslutat att temperaturen ska vara 21 grader, plus/minus en halv grad. Har man kallare måste man anmäla det till oss så att vi kan åtgärda felet, det kan handla om systemfel eller inkörningsproblem.

– Men får vi inget veta kan vi ju inte göra något åt det.

Sandén säger att bostadsbolaget inte nås av speciellt många klagomål om dålig värme.

– Nej, men så fort vi får kännedom om det försöker vi rätta till det.