29 jan 2015 19:56

29 jan 2015 20:00

Barnen i fokus på 25-årsdag

Uppträdanden, fiskdamm och annat skoj ska hållas för barn i Skaraborg den 2 juli. Detta görs för att uppmärksamma barnkonventionens årsdag till hösten.
– Det är superviktigt att belysa arbetet kring barns rättigheter, säger Eva Björk, Skaraborgs unga stjärnor.

Projektet är till för att barn under svåra omständigheter ska få bättre förutsättningar. Det brukar anordnas talangjakter för barnen men nu när barnkonventionen ska fira 25 år väntas ett extra firande.

– Det är superviktigt att belysa arbetet kring barns rättigheter. Vi har barnkonventionen som grundpunkt för vårt arbete, säger Eva Björk.

Under en hel dag ska barnen bjudas på festligheter. Först ska det bli stjärnkalas i Helensparken och sedan en gala på Scandic hotell med uppträdanden och prisutdelning. Johanna Beijbom, Showkanalen och Börje Bappelsin kommer stå på scen.

– Det är barnen som ska stå i fokus. Vi anordnar det här för att låta barnen få synas och glädjas av musik.

Bakom arrangemanget står även Scandic Billingen med hotelldirektör Kristian Sandahl och RFSL:s Christian Kinnunen. Själva galan hålls i Scandic Hotels festsalonger med trerätters som barnen får bestämma. Insamling av bidrag till vidare arbete görs under dagen.

Projektet är till för att barn under svåra omständigheter ska få bättre förutsättningar. Det brukar anordnas talangjakter för barnen men nu när barnkonventionen ska fira 25 år väntas ett extra firande.

– Det är superviktigt att belysa arbetet kring barns rättigheter. Vi har barnkonventionen som grundpunkt för vårt arbete, säger Eva Björk.

Under en hel dag ska barnen bjudas på festligheter. Först ska det bli stjärnkalas i Helensparken och sedan en gala på Scandic hotell med uppträdanden och prisutdelning. Johanna Beijbom, Showkanalen och Börje Bappelsin kommer stå på scen.

– Det är barnen som ska stå i fokus. Vi anordnar det här för att låta barnen få synas och glädjas av musik.

Bakom arrangemanget står även Scandic Billingen med hotelldirektör Kristian Sandahl och RFSL:s Christian Kinnunen. Själva galan hålls i Scandic Hotels festsalonger med trerätters som barnen får bestämma. Insamling av bidrag till vidare arbete görs under dagen.