29 jan 2015 18:24

29 jan 2015 18:24

JK-SKRIVELSE: Vill ha ersättning

NYHETER: Frikändes i domstol

En Skövdebo som var frihetsberövad misstänkt för grov kvinnofridskränkning vill nu ha ersättning från staten. Tingsrätten ogillande åtalet mot honom.

I november 2013 greps den 34-årige mannen och fördes till polisstationen i Skövde. Efter förhör anhölls han efter beslut av åklagare, han misstänktes för grov kvinnofridskränkning. Två dagar senare försattes han på fri fot.

Åtalet mot honom hade även det rubriceringen grov kvinnofridskräkning. I oktober 2014 kom tingsrättens dom – mannen frikändes, åtalet om grov kvinnofridskränkning ogillades. Nu kräver mannen i en skrivelse till Justitiekanslern, JK, skälig ersättning av staten för lidandet i samband med frihetsberövandet.

I november 2013 greps den 34-årige mannen och fördes till polisstationen i Skövde. Efter förhör anhölls han efter beslut av åklagare, han misstänktes för grov kvinnofridskränkning. Två dagar senare försattes han på fri fot.

Åtalet mot honom hade även det rubriceringen grov kvinnofridskräkning. I oktober 2014 kom tingsrättens dom – mannen frikändes, åtalet om grov kvinnofridskränkning ogillades. Nu kräver mannen i en skrivelse till Justitiekanslern, JK, skälig ersättning av staten för lidandet i samband med frihetsberövandet.