30 jan 2015 20:37

30 jan 2015 20:37

Författarsamtal på biblioteket

SKÖVDE: Mångsidig måndag

Författarna Beate Grimsrud och Lyra Ekström Lindbäck gästar Mångsidig måndag på stadsbiblioteket.

Under måndagskvällen är det dags för Mångsidig måndag på Stadsbiblioteket i Skövde kulturhus. Det blir ett författarsamtal med Beate Grimsrud och Lyra Ekström Lindbäck. Romanen En dåre fri från 2010 var boken som resulterade i det stora genombrottet för Beate Grimsrud. Den nominerades till Nordiska rådets pris av både Sverige och Norge.

Den har fått en mängd priser, däribland Sveriges Radios romanpris. Beate Grimsrud är född och uppvuxen i Norge men bor numera i Stockholm. Hon är även dramatiker.

Den andra gästen heter Lyra Ekström Lindbäck. Hon är född 1990 och vann Lilla Augustpriset 2008 för sin text Manual. 2012 debuterade hon med romanen Tillhör. Den nominerades till Borås Tidnings debutantpris. Förra året kom romanen Ett så starkt ljus som nominerades till Augustpriset. Ur motiveringen: ”Boken blir en kärleksförklaring till en stad där ett suveränt jag smeker fram Stockholm i centralperspektiv. En generationsroman om kärleken och sökandet efter den. Lyra Ekström Lindbäck är även litteraturkritiker på DN.

Under måndagskvällen är det dags för Mångsidig måndag på Stadsbiblioteket i Skövde kulturhus. Det blir ett författarsamtal med Beate Grimsrud och Lyra Ekström Lindbäck. Romanen En dåre fri från 2010 var boken som resulterade i det stora genombrottet för Beate Grimsrud. Den nominerades till Nordiska rådets pris av både Sverige och Norge.

Den har fått en mängd priser, däribland Sveriges Radios romanpris. Beate Grimsrud är född och uppvuxen i Norge men bor numera i Stockholm. Hon är även dramatiker.

Den andra gästen heter Lyra Ekström Lindbäck. Hon är född 1990 och vann Lilla Augustpriset 2008 för sin text Manual. 2012 debuterade hon med romanen Tillhör. Den nominerades till Borås Tidnings debutantpris. Förra året kom romanen Ett så starkt ljus som nominerades till Augustpriset. Ur motiveringen: ”Boken blir en kärleksförklaring till en stad där ett suveränt jag smeker fram Stockholm i centralperspektiv. En generationsroman om kärleken och sökandet efter den. Lyra Ekström Lindbäck är även litteraturkritiker på DN.