30 jan 2015 09:46

02 feb 2015 11:01

Pizzeriarånare anhållen – kom själv till polisen

SKÖVDE: Pizzeriarånet uppklarat

En man i 25-årsåldern har anhållits misstänkt för det väpnade rånet mot pizzerian på Kilbacksvägen i Skövde i torsdags kväll.

– Han kom hit självmant för att han ville berätta något, säger Magnus Karlsson vid Skövdepolisen till SLA.

En maskerad person med ett pistolliknande föremål i handen klev vid fem i torsdags kväll in på pizzeria Prego. Gärningsmannen hotade personalen med pistolen samtidigt som han tog pengar ur kassaapparaten. Han försvann därefter, med en mindre summa pengar, i okänd riktning. Polisen sökte i området under kvällen dock utan resultat.

Mannen var fortfarande på fredagsförmiddagen på fri fot och polisen gick i det läget ut och vädjade om allmänhetens hjälp. Man ville ha kontakt med personer som hade gjort iakttagelser som kunde sättas i samband med rånet.

Vädjan gav önskad effekt. Fast kanske ännu bättre än polisen hade vågat hoppas på.

– Vid elva på fredagen kom en man in hos oss och sade att han hade något att berätta. Det han sade gjorde att vi förstod att det var gärningsmannen, säger Magnus Karlsson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.

En kort stund senare anhölls mannen, som är i 25-årsåldern och hemmahörande på annan ort än Skövde, misstänkt för rånet.

– Vi är helt säkra på att detta är rätt person, vilket känns skönt.

Polisen vill dock inte kommentera om man återfunnit det vapen som mannen använde vid rånet eller om han har gett någon förklaring till gärningen.

– Även om vi vet att vi har rätt person återstår det en del saker i utredningen som måste kontrolleras innan vi går ut med mer fakta i ärendet.

 

 

En maskerad person med ett pistolliknande föremål i handen klev vid fem i torsdags kväll in på pizzeria Prego. Gärningsmannen hotade personalen med pistolen samtidigt som han tog pengar ur kassaapparaten. Han försvann därefter, med en mindre summa pengar, i okänd riktning. Polisen sökte i området under kvällen dock utan resultat.

Mannen var fortfarande på fredagsförmiddagen på fri fot och polisen gick i det läget ut och vädjade om allmänhetens hjälp. Man ville ha kontakt med personer som hade gjort iakttagelser som kunde sättas i samband med rånet.

Vädjan gav önskad effekt. Fast kanske ännu bättre än polisen hade vågat hoppas på.

– Vid elva på fredagen kom en man in hos oss och sade att han hade något att berätta. Det han sade gjorde att vi förstod att det var gärningsmannen, säger Magnus Karlsson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.

En kort stund senare anhölls mannen, som är i 25-årsåldern och hemmahörande på annan ort än Skövde, misstänkt för rånet.

– Vi är helt säkra på att detta är rätt person, vilket känns skönt.

Polisen vill dock inte kommentera om man återfunnit det vapen som mannen använde vid rånet eller om han har gett någon förklaring till gärningen.

– Även om vi vet att vi har rätt person återstår det en del saker i utredningen som måste kontrolleras innan vi går ut med mer fakta i ärendet.