02 feb 2015 12:52

02 feb 2015 13:46

Rånare läste om rånet i SLA - gick själv till polisen

Skälet till att den man som rånade pizzeria Prego kom till polisen och erkände var att han fick dåligt samvete.

– Han läste i SLA om rånet och kände då att han ville erkänna, säger Yunus Yilmaz vid Skövdepolisen.

Mannen är i 25-årsåldern och hemmahörande på annan ort än Skövde. I fredags kunde SLA avslöja att han självmant kommit till polisstationen i Skövde för att erkänna brottet. Han anhölls efter erkännandet i fredags förmiddag misstänkt för rån, men försattes på fri fot i lördags. Misstanken mot honom kvarstår dock och utredningen fortsätter.

I det läget ville polisen inte gå ut med vad mannen i förhör hade uppgett som skäl till att han kommit för att erkänna och varför han begått brottet. Men nu säger Yunus Yilmaz, utredare vid Skövdepolisen, till SLA, att det helt enkelt var det dåliga samvetet som slog till.

– Han läste faktiskt i SLA på fredagen om rånet och han fick dåligt samvete för vad han gjort, han ville berätta och erkänna och kom därför till polisstationen.

Polisen hade just gått ut med en vädjan om tips från allmänheten för att kunna lösa rånet, men mannens erkännande var ju ännu bättre.

– Det känns skönt att det är uppklarat, ingen annan behöver oroa sig för att en beväpnad rånare går lös i Skövde och vi är helt säkra på att det är han. Han har lämnat uppgifter som gör att vi kan knyta honom till gärningen.

Polisen har också hittat den pistol som han hotade personalen med och även kläder som stämmer överens med det signalement man fick på gärningsmannen i ett tidigt skede efter rånet.

Att mannen rånade pizzerian ska ha varit en impulshandling för att han behövde pengar.

– Det är hans förklaring.

Mannen är i 25-årsåldern och hemmahörande på annan ort än Skövde. I fredags kunde SLA avslöja att han självmant kommit till polisstationen i Skövde för att erkänna brottet. Han anhölls efter erkännandet i fredags förmiddag misstänkt för rån, men försattes på fri fot i lördags. Misstanken mot honom kvarstår dock och utredningen fortsätter.

I det läget ville polisen inte gå ut med vad mannen i förhör hade uppgett som skäl till att han kommit för att erkänna och varför han begått brottet. Men nu säger Yunus Yilmaz, utredare vid Skövdepolisen, till SLA, att det helt enkelt var det dåliga samvetet som slog till.

– Han läste faktiskt i SLA på fredagen om rånet och han fick dåligt samvete för vad han gjort, han ville berätta och erkänna och kom därför till polisstationen.

Polisen hade just gått ut med en vädjan om tips från allmänheten för att kunna lösa rånet, men mannens erkännande var ju ännu bättre.

– Det känns skönt att det är uppklarat, ingen annan behöver oroa sig för att en beväpnad rånare går lös i Skövde och vi är helt säkra på att det är han. Han har lämnat uppgifter som gör att vi kan knyta honom till gärningen.

Polisen har också hittat den pistol som han hotade personalen med och även kläder som stämmer överens med det signalement man fick på gärningsmannen i ett tidigt skede efter rånet.

Att mannen rånade pizzerian ska ha varit en impulshandling för att han behövde pengar.

– Det är hans förklaring.