03 feb 2015 15:00

03 feb 2015 15:01

Han blir ny chef för P4 Skaraborg

Gabriel Byström blir ny kanalchef för P4 Skaraborg.

– Det känns spännande att få ta steget till Sveriges Radio, ett av landets i särklass mest betydelsefulla medieföretag med en stark publicistisk profil, säger han i ett pressmeddelande

Gabriel Byström är i dag kulturchef på Göteborgs-Posten där han i många år haft olika arbetsledande redaktionella befattningar. Han började på tidningens nöjesredaktion 1994.

– Det känns spännande att få ta steget till Sveriges Radio, ett av landets i särklass mest betydelsefulla medieföretag med en stark publicistisk profil. Det ska också bli kolossalt stimulerande att få jobba så nära med lokal journalistik i en tid när journalistiken utmanas från många håll, säger Gabriel Byström i ett pressmeddelande.

– Det är mycket glädjande att kunna rekrytera en av landets viktigaste medieröster och en person med stor erfarenhet av redaktionellt ledningsarbete, säger Gunilla Sax, chef för område Väst, i samma pressmeddelande.

När Gabriel Byström tillträder sin tjänst är ännu inte bestämt.

Gabriel Byström är i dag kulturchef på Göteborgs-Posten där han i många år haft olika arbetsledande redaktionella befattningar. Han började på tidningens nöjesredaktion 1994.

– Det känns spännande att få ta steget till Sveriges Radio, ett av landets i särklass mest betydelsefulla medieföretag med en stark publicistisk profil. Det ska också bli kolossalt stimulerande att få jobba så nära med lokal journalistik i en tid när journalistiken utmanas från många håll, säger Gabriel Byström i ett pressmeddelande.

– Det är mycket glädjande att kunna rekrytera en av landets viktigaste medieröster och en person med stor erfarenhet av redaktionellt ledningsarbete, säger Gunilla Sax, chef för område Väst, i samma pressmeddelande.

När Gabriel Byström tillträder sin tjänst är ännu inte bestämt.