03 feb 2015 17:58

03 feb 2015 17:58

Köper 6 000 kvadratmeter bostäder och lokaler

Rapp Fastigheter AB satsar vidare på hemmamarknaden. Två bostadsfastigheter i kvarteret Motorn och även fastigheten Gyllfe 1, vid Hertig Johans torg ingår nu i bolaget.

– Vi vill gärna satsa i Skövde, säger Christer Rapp, vd, till SLA.

I dagarna köpte Rapp fastigheter AB fastighetsbolaget Fladens fyr 5. I samband med affären som blev klar i måndags byter Fladens fyr namn till Rapp bostads AB och blir ett helägt dotterbolag till Rapp fastigheter.

83 lägenheter

Fladens Fyr ägde de två av bostadsfastigheterna i kvarteret Motorn med adress Staketgränd 6-8, vid Badhusgatan/Staketgatan.

– Det är totalt 83 lägenheter och en yta på nästan 4 700 kvadratmeter. De passar perfekt in i vårt bestånd som i dag omfattar cirka 650 lägenheter i Skövde, säger Christer Rapp.

Torgfastighet

På tisdagen följde han med SLA till kvarteret Motorn. Där visade han på plats de stora bostadshusen och berättade att det redan finns planer bland annat för utsmyckningar, något som är ett signum för fastighetsbolaget.

– Vi har satsat på kakelkonst i andra trapphus och det kommer det att bli även här, det blir en fin färgklick.

I affären ingår också en av stadens mest välkända fastigheter, Gylfe 1, vid Hertig Johans torg och Rådhusgatan. Det består i dag av butiker, restaurang, tandläkare, kontor och bostäder, allt på en totalyta av nästan 1300 kvadratmeter.

Av sekretesskäl får inte köpesumman uppges. Men det är rimligt att tro att det rör sig i 100-miljonersklassen. Syftet med affären är enligt vd:n att långsiktigt äga, förvalta och utveckla fastigheterna.

Bygge i Rödfyran?

– Vi vill ju vara med och utveckla Skövde, säger Rapp som också tror på en öppning när det gäller planerna för ytterligare ett hus med 30 lägenheter i kvarteret Rödfyran.

– Kommunen tog initiativet till ett möte och kanske kan det bli aktuellt med byggstart inom ett år, vilket är positivt. Men jag har redan väntat länge på besked. Detta samtidigt som det är bostadsbrist.

I dagarna köpte Rapp fastigheter AB fastighetsbolaget Fladens fyr 5. I samband med affären som blev klar i måndags byter Fladens fyr namn till Rapp bostads AB och blir ett helägt dotterbolag till Rapp fastigheter.

83 lägenheter

Fladens Fyr ägde de två av bostadsfastigheterna i kvarteret Motorn med adress Staketgränd 6-8, vid Badhusgatan/Staketgatan.

– Det är totalt 83 lägenheter och en yta på nästan 4 700 kvadratmeter. De passar perfekt in i vårt bestånd som i dag omfattar cirka 650 lägenheter i Skövde, säger Christer Rapp.

Torgfastighet

På tisdagen följde han med SLA till kvarteret Motorn. Där visade han på plats de stora bostadshusen och berättade att det redan finns planer bland annat för utsmyckningar, något som är ett signum för fastighetsbolaget.

– Vi har satsat på kakelkonst i andra trapphus och det kommer det att bli även här, det blir en fin färgklick.

I affären ingår också en av stadens mest välkända fastigheter, Gylfe 1, vid Hertig Johans torg och Rådhusgatan. Det består i dag av butiker, restaurang, tandläkare, kontor och bostäder, allt på en totalyta av nästan 1300 kvadratmeter.

Av sekretesskäl får inte köpesumman uppges. Men det är rimligt att tro att det rör sig i 100-miljonersklassen. Syftet med affären är enligt vd:n att långsiktigt äga, förvalta och utveckla fastigheterna.

Bygge i Rödfyran?

– Vi vill ju vara med och utveckla Skövde, säger Rapp som också tror på en öppning när det gäller planerna för ytterligare ett hus med 30 lägenheter i kvarteret Rödfyran.

– Kommunen tog initiativet till ett möte och kanske kan det bli aktuellt med byggstart inom ett år, vilket är positivt. Men jag har redan väntat länge på besked. Detta samtidigt som det är bostadsbrist.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.